Stafordici dopušten boravak uz dječaka u komi kojemu godinama pomaže

tačno.net
Autor 4.12.2013. u 17:52

Stafordici dopušten boravak uz dječaka u komi kojemu godinama pomaže

AMERIČKA stafordska terijerka Tascha koja je uz bolnički krevet svoga malenog vlasnika, 10-godišnjeg Dylana Gerzmehlea šest godina provodila noći i dane, dobila je zabranu ulaska u bolnicu zbog sukoba sa susjedovim psom. Obitelj je pokrenula peticiju za spas životinje koja im je trebala biti oduzeta, a na Facebooku je njihovu stranicu lajkalo preko 190 tisuća ljudi.

Piše: R.I. Index.hr

Video: YouTube/BZ
Foto: Facebook


Njemački dječak je u trajnom vegetativnom stanju od rođenja i zamalo je izgubio prijatelja koji je cijelo vrijeme uz njega. Prema propisima u Schonwaldeu, kamo se obitelj preselila nakon Berlina, američki se stafordski terijer smatra opasnom pasminom pa je trebao biti oduzet obitelji nakon sukoba sa susjedovim psom koji nije on skrivio.

Obitelj je pokušala poduzeti sve što može jer Tascha vrlo pozitivno utječe na dječaka u komi kojemu se u njezinom društvu popravlja cirkulacija te je čak u stanju pomalo samostalno disati. Na njihovu su stranu stale i udruge za zaštitu životinja, ali i liječnici koji njeguju Dylana jer je očigledno da Taschina prisutnost povoljno utječe na njegovo zdravlje.

Međutim, lokalne su vlasti donijele odluku da se pas mora udaljiti iz bolnice i oduzeti obitelji jer se smatra opasnim. Svjetlo na kraju tunela pojavilo se nakon što su vlasti dopustile svojevrsnu pravnu manipulaciju, tj. da se pas preregistrira u Berlin gdje su propisi o posjedovanju pasmina koje se smatra opasnijima nešto liberalniji.

Tascha sada pohađa program za terapeutskog psa i dobro joj ide. “Vrlo smo sretni i zahvalni”, rekli su Dylanovi roditelji nakon sastanka s vlastima, komentirajući veliki broj ljudi koji je stao na njihovu stranu, javljaju njemački mediji.

tačno.net
Autor 4.12.2013. u 17:52