Svećenik iz Brazila pušta pse na misu, a razlog je prekrasan

Ni.B.
Autor 25.10.2019. u 09:28

Svećenik iz Brazila pušta pse na misu, a razlog je prekrasan

Foto:  Facebook

BRAZILSKI svećenik João Paulo Araujo Gomes odlučio je pomoći napuštenim psima na genijalan način. Otvorio je vrata svoje crkve za sve one pse koji lutaju ulicama, koji su gladni, ozlijeđeni, bolesni i, najjednostavnije rečeno, odbačeni i neželjeni. Na njegovim su misama psi normalna pojava. Neki će se popeti bliže oltaru, neki će ležati među klupama, neki će se doći maziti, a neki će se slobodno šetati.

Svećenikova ideja je puštati pse da sudjeluju u misi jer smatra da će tako lakše pronaći stalne domove. “Psima će uvijek biti otvorena vrata našeg doma. Oni će uvijek moći doći po zaštitu, mjesto za spavanje, vodu i hranu. Ovo je kuća Božja, a oni su od Boga”, napisao je otac João Paulo na svojoj Facebook stranici.

On je u svoj dom primio desetke bolesnih pasa te ih izliječio, a tri je odlučio zadržati zauvijek. Kaže kako su oni njegovi najbolji prijatelji, s kojima dijeli sve. Zbog te odluke već je udomljeno nekoliko pasa, a otac je siguran da će broj udomljenih pasa samo rasti. Psi su bića koja u naš život unose toplinu, mir, veselje i ljubav i baš zbog toga im trebamo otvoriti svoja vrata i primiti ih u svoj dom kada vidimo da trebaju našu pomoć.

Index.hr

Foto: Padre João Paulo

Ni.B.
Autor 25.10.2019. u 09:28