Tri skrivena sastojka u psećoj hrani koja mogu naškoditi vašem psu

Index Ljubimci
Autor 17.7.2022. u 13:30

Tri skrivena sastojka u psećoj hrani koja mogu naškoditi vašem psu

Foto: Pixabay

Vlasnici pasa dobro znaju koliko je grozno kada njihov mezimac pati. Bez obzira na to koliko pazite na njegovu prehranu, postoje neki skriveni sastojci u hrani od kojih se vaš pas može razboljeti.

“Čak i hrana koja se čini zdravom i organskom često nije najbolji izbor za vašeg psa”, objašnjava za portal Your Tango Dr. Marty, veterinar s preko 45 godina iskustva u praksi. Izdvojio je tri najštetnija sastojka koja se nalaze u psećoj hrani i mogu uzrokovati bolest pasa.

1. Konzervansi

Konzervansi zauzimaju prvo mjesto među aditivima u hrani. Njihova je uloga sprječavanje razmnožavanja bakterija i zadržavanje svježine hrane na duže vremensko razdoblje.

Izgledaju poput vrlo tankog omota oko hrane, što znači da vaš pas prilikom konzumacije unosi kemikaliju koja ne bi trebala biti u njegovom organizmu. Zbog toga će teže probaviti hranu i neće dobiti nutrijente koji mu trebaju.

2. Dodaci

Dr. Marty objašnjava kako pod dodatke ubraja sve ono što prehrambene kompanije stavljaju u pseću hranu, a nije dobro za vašeg psa. Dodaci poput ječma, zobi, bijele riže, kukuruza, pšenice i soje zapravo su jeftina zamjena za meso i trik koji kompanije često koriste.

3. Mesni nusproizvodi

Ako pronađete ovaj naziv na listi sastojaka pseće hrane, riječ je o ostacima iz klaonice. Iako mogu sadržavati hranjive dijelove, isto tako mogu uključivati vrlo štetne i nezdrave dijelove.

Index.hr

Index Ljubimci
Autor 17.7.2022. u 13:30