U Bihaću psi spasili život bolesnom beskućniku!

tačno.net
Autor 15.12.2013. u 18:35

U Bihaću psi spasili život bolesnom beskućniku!

Svoju neizmjernu plemenitost psi još jednom potvrđuju ovom pričom.

Piše: Almina Alijagić

U noći sa subote u nedjelju, oko 00.30 h odvijala se prava mala drama u Bihaćkom naselju Prekounje.

Bilo je već kasno, noć je bila jako hladna, oko -2ºC, i na ulici nije bilo nigdje nikog. Naš pas, udomljen sa ulice prije 2,5 godine, koji je zahvaljujući ljudskoj bezdušnosti ostao bez noge, i pas od komšije, nisu prestajali lajati. Nakon pola sata, muž je izašao iz kuće da vidi šta se dešava jer psi nikad ne laju bez razloga, pogotovo ne tako dugo.

Poveo je našeg psa sa sobom, koji ga je čim su izašli iz dvorišta, odveo do trafostanice koja se nalazi u blizini kuće. Iza, u sjeni i mraku, na zemlji je ležao čovjek, sklupčan u tankoj jakni. Odmah smo zvali policiju i hitnu pomoć.
Nakon što je stigla policija, prišli su čovjeku i digli ga, hvala Bogu živog. Rekli su da im je čovjek već poznat, duševni bolesnik, beskućnik iz Živinica. Kasnije smo saznali da već duže vrijeme ovaj čovjek hoda oko bolnice i poliklinike koji neće da ga prime. I on je tako, lutajući Bihaćom, odlučio da malo prilegne… na smrznutu zemlju, pokrije se vedrim nebom, da bi u velikoj hladnoći, zaklonjen od pogleda, do jutra izgubio život.

No, ova epizoda priče ima sretan završetak zahvaljujući, ne ljudima, nego psima. Kako će sva priča sa ovim čovjekom završiti, ne zavisi od pasa nego  od onih koji bi te iste pse eutanazirali.

“Najdraži” naši političari! Okrenite se malo oko sebe i počnite se baviti ovakvim i sličnim ljudima. Pustite nam ove plemenite životinje na miru da nam i dalje uljepšavaju i spašavaju živote kad vi to već ne radite.

Nadam se da će ovo pročitati bar neko ko mrzi pse iz dna duše i bori se za njihovo istrebljenje. Svi se mi možemo jednog dana naći na mjestu ovog čovjeka, beskućnika, pa razmislite malo od koga ste životno ugroženi, je li to baš pas?

tačno.net
Autor 15.12.2013. u 18:35