Upoznajte psa za kojeg su mislili da nikada neće pronaći dom

S.S
Autor 11.9.2018. u 09:47

Upoznajte psa za kojeg su mislili da nikada neće pronaći dom

Screenshot

CLEFFORD je imao prilično tužan i ružan početak života. Oštenjen je s rascijepanim nepcem od korijena usne sve do nosa i, kako to uglavnom biva, ostavljen je ispred skloništa za životinje unatoč tome što je bio jako dobro i umiljato štene.

Sljedeća tri mjeseca nisu nikako bila obećavajuća za Clefforda, jer psi s invaliditetom ili bilo kakvim zdravstvenim problemima se obično jako teško udomljuju. Većina njih čitav život provede u skloništu. No Clefford je ipak imao nevjerojatnu sreću.

Njegov udomitelj Will Stoltenberg je čim ga je vidio znao da je on pas za njega. Will je za E!News izjavio: “Clefford me privukao zato što sam mu htio pomoći da prevlada svoj invaliditet i da mu pokažem koliko je svijet prepun mogućnosti i zabave. Vrlo mi je važno da ovako posebnom štencu mogu pružiti najbolji mogući život.”

Većina štenaca rođenih s rascijepanim nepcem ne preživi šteneće doba jer ne mogu sisati mlijeko, stoga je pravo čudo što je Clefford preživio.

foto index.hr

foto index.hr

Kako bi bio siguran da ova draga njuška ima najbolju moguću šansu da živi što dulje, njegov vlasnik ga je odveo na operaciju u Boston.

Clefford se trenutačno oporavlja u svom domu i uči kako uživati u svakom danu. S obzirom na to da mu oporavak još uvijek traje, ne može isprobati igranje u prirodi, ali i za to će uskoro doći vrijeme.

Will ima velike planove za njega, a jedan od njih je da Clefford postane službeni pas koji će pomagati ljudima s invalidnošću da se lakše nose s time, pogotovo djeci.

Ovo je zaista jedna prekrasna priča u kojoj čovjek shvaća koliko su nam psi bliska bića i koliko nam je život s njima zapravo ljepši i potpuniji.

Index.hr

S.S
Autor 11.9.2018. u 09:47