UZNEMIRUJUĆE Dronom snimili tisuće životinja žrtvovanih na festivalu Gadhimai

S.S.
Autor 12.12.2019. u 09:27

UZNEMIRUJUĆE Dronom snimili tisuće životinja žrtvovanih na festivalu Gadhimai

Foto: Klix.ba

SVAKIH pet godina se u hramu Gadhimai Temple Bariyapur u Nepalu obilježava festival na kojem se žrtvuju tisuće životinja. Za zaustavljanje ovog festivala već dugi niz godina se bore ljudi iz organizacije Animal Equality, koji su ove godine snimili uznemirujuće snimke te naveli dodatne razloge za zabranu festivala koji je od 2014. godine uveo veći broj žrtvovanja raznih životinja – svinja, krava, koza, bizona, kokoši i golubova.

2009. godine na ovom festivalu je stradalo 250.000 životinja, a zahvaljujući borbi organizacije Animal Equality taj broj se 2014. godine smanjio za 50%.

Ove godine je broj životinja koje ubijaju tj. žrtvuju u odnosu na 2009. pao za 70%, no to je i dalje golema količina životinja ubijenih na grozne načine. Uz ubijanje, iz organizacije su prijavili i seksualno zlostavljanje životinja, brutalno ubijanje mačetama i noževima te transport u nehigijenskim i nesigurnim uvjetima.

Životinje su obješene naopačke, nemaju vode ni hrane, a neke i uginu od hladnoće dok čekaju svoj red za klanje!

Na festivalu obično sudjeluju oko četiri milijuna ljudi. Oni koji sudjeluju vjeruju da će žrtvovanjem životinja božici Gadhimai zaustaviti zlo i donijeti im napredak.

Mjesec dana prije početka festivala shvate da neće imati dovoljno životinja za žrtvu te počinju i s kampanjom kojom pozivaju ljude da im prodaju životinje.

Naravno da je festival izazvao puno ljutnje svih ljubitelja životinja, a 2009. je čak i Brigitte Bardot bila u skupini onih koji su pokušali zaustaviti ovaj ritual.

Nepalska vlada je komentirala kako se ne želi miješati u stoljećima staru tradiciju naroda Madheshi. Mi vjerujemo da ovakve festivale treba zaustaviti, a ako se slažete, peticiju potpišite OVDJE.

Index.hr

S.S.
Autor 12.12.2019. u 09:27