Veganski 1. Maj – proslavite Praznik rada u cruelty-free izdanju!

tačno.net
Autor 27.4.2016. u 21:09

Veganski 1. Maj – proslavite Praznik rada u cruelty-free izdanju!

Centar za zaštitu životinja i prirode „Key“ i ove godine poziva na cruelty-free proslavu Praznika rada i dobru zabavu uz naše i vaše četveronožne prijatelje.

Nakon protekle dvije uspješne proslave veganskog Praznika rada u Zagrebu i podijeljenih više od 1000 porcija veganskog graha i roštilja svim zainteresiranim građanima i građankama, te velikog interesa za daljnim održavanjem ove akcije, i ove godine pozivamo na druženje uz dijeljenje veganske hrane na otvorenom, povodom Praznika rada, odnosno 1. maja.

Druženje uz dijeljenje hrane održati će se u nedjelju, 01.05.2016. od 12 sati, na Trgu Dr. Franje Tuđmana (kod tramvajske stanice).
Akciju će i ove godine svojim ukusnim proizvodima podržati: bio&bio, Annapurna i pekara Dubravica.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i sa sobom povedu svoje četveronožne prijatelje, jer i za njih spremamo druženje!

I ove godine spojit ćemo kampiranje i piknik u gradu, stoga ćemo na druženju imati postavljene male šatore i deke na travi, a svi koji planiraju doći mogu sa sobom ponijeti sklopive stolice, dodatne jastučiže ili ostale stvari koje smatraju potrebnima za ugodniji boravak u prirodi. Ukoliko dolazite sa četveronožnim prijateljima, imat ćemo pripremljene zdjelice s vodom i poslastice.

Osim samog druženja popraćenog cruelty-free hranom i razmjene iskustava, kao i proteklih godina, ovom akcijom želimo ujediniti naše napore za prava životinja ali i ljudi, stoga organiziramo Veganski 1. Maj uz cilj informiranja o veganstvu i pravima životinja te poticanja na međusobnu društvenu solidarnost i pomoć. Iz tog razloga pozivamo i sve građane da dođu i degustiraju poznata jela u verzijama koje ne sadrže životinjske proizvode, kako bi se i sami uvjerili da nije potrebno iskorištavati ni ubijati preko 60 milijardi životinja godišnje samo za hranu.

U proteklih pet godina, radili smo razne akcije s ciljem informiranja o pravima životinja i veganstvu, ali smo u naš rad željeli uključiti i bitan aspekt ljudskih prava, a to je socijalna jednakost i zalaganje za prava svih socijalno osjetljivih društvenih skupina. Upravo iz tog razloga ovo druženje organiziramo na Praznik rada, simbol otpora protiv nepravde i iskorištavanja.

Također, želimo ukazati na to da u današnje vrijeme zaista nije potrebno ubijati niti iskorištavati životinje za hranu niti za bilo koju drugu svrhu, te da je veganska hrana dostupnija nego ikada i da zbog nje nijedno biće ne mora stradati.

Sve koje zanima više ili žele saznati i isprobati veganske recepte, pozivamo da posjete našu stranicu na kojoj mogu pronaći više informacija: http://www.centarzp.org

Poziv na Veganski 1 Maj

tačno.net
Autor 27.4.2016. u 21:09