Veterinarski fakultet obezbjeđuje besplatnu zdravstvenu brigu za udomljene pse

tačno.net
Autor 19.10.2015. u 09:47

Veterinarski fakultet obezbjeđuje besplatnu zdravstvenu brigu za udomljene pse

U okviru kampanje “Udomi za ljubav, udomi za život”, Veterinarski fakultet Sarajevo, uz podršku Norveške ambasade, pomoći će i olakšati put napuštenog psa do svog budućeg udomitelja.

Svakom ko se odluči da učini dobro djelo, nekom nesretnom biću pruži dom, Veterinarski fakultet će njegovom novom ljubimcu obezbijediti:

• Besplatan pregled,
• Dijagnostiku i liječenje,
• Preventivno cjepljenje protiv zaraznih bolesti,
• Čišćenje od vanjskih i unutrašnjih nametnika,
• Savjetovanje i davanje informacija o brizi psa,
• Te ostale usluge neophodne za bezbrižno vrijeme sa novim prijateljem, bez razmišljanja o mogućim bolestima.

Svi koji vole životinje, a imaju vremena volje i prostora za udomiti nekog od trenutnih stanara ulice ili azila, preporučujemo da dođu dana 20. i 21. Oktobra ili 03. i 04. Novembra, ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu, te se informišu o mogućnosti dobijanja novog prijatelja potpuno besplatno.

“Krenuli smo u kampanju za udomljavanje pasa iz Sarajevskih azila i ulica. Oni nisu mjesto za život psa kakav bi trebao biti, ali nema alternative ako ih nitko ne želi udomiti. Ne može se dopustiti da toliko pasa luta ulicama grada. Oni žive u čoporu, nemaju svoj box ni adekvatne uslove, zato idemo u kampanju u kojoj će ljudi moći udomiti jednog ili više pasa”, rekao je projekt koordinator prof. dr. Amir Zahirović.

klix.ba

tačno.net
Autor 19.10.2015. u 09:47

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija