Za “tuzlanskog pujdu” prikupljeno 113 kilograma hrane i 631 KM

tačno.net
Autor 19.1.2015. u 20:00

Za “tuzlanskog pujdu” prikupljeno 113 kilograma hrane i 631 KM

Foto: Darko Zabuš/klix.ba

Neformalna grupa građana, bolje rečeno ljubitelja životinja iz Tuzle, su u caffe pizzeriji Gajba organizovali humanitarnu akciju “Popij čaj za tuzlanskog pujdu”. Akcija je organizovana od 12 do 14 sati, a prikupljena hrana i novac namijenjeni su za pse lutalice sa tuzlanskih ulica.

“Prve impresije nakon završene akcije su izuzetno pozitivne. Uspjeli smo prikupiti 113 kilograma hrane i 631 KM. Za prikupljeni novac kupit ćemo još hrane, a onda ćemo se dogovoriti o njenoj distribuciji. Pošto imamo aktivista koji dolaze iz raznih dijelova grada i hrana će biti raspoređena ka tim lokacijama kako bismo sve pse sa ulice nahranili”, kaže Lejla Trle, jedna od organizatorica današnje čajanke za “tuzlanskog pujdu”.

Ne postoje precizni podaci koliko pasa lutalica ima na tuzlanskim ulicama, ali taj broj sigurno nije mali. Pogotovo veliki broj je štenaca, koje neodgovorni građani izbacaju iz automobila i ostavljaju na milost i nemilost njima nepoznate okoline.

“Dio hrane ćemo sigurno dostaviti i Azilu za pse. Mi ćemo nastaviti naše akcije i u narednom periodu. Inače, mi ne hranimo samo pse već i druge životinje”, kaže Lejla Trle.

klix.ba

tačno.net
Autor 19.1.2015. u 20:00