Zaječar: Potrebna pomoć za kujicu Anđelinu

Jelena Paunović
Autor 5.1.2014. u 21:16

Zaječar: Potrebna pomoć za kujicu Anđelinu

U ranim jutarnjim časovima članovi udruženja Beta iz Zaječara su obaviješteni da je psa udario voz. Odmah su se odazvali pozivu i otišli na lice mjesta.

“Javljeno nam je da se teško povriješen pas nalazi u blizini pruge. Kada smo došli, zatekli smo nepomično tijelo psa koje je pola ležalo na prugi a pola na travi. Sve je bilo puno krvi, psu je bila iščupana zadnja desna šapa, a i prednje šape su joj bile u strašnom stanju. Kuju smo odveli veterinaru koji joj je odmah amputirao zadnju šapu. Pored povreda vidljivih na prvu, veterinar je ustanovio da je kujici polomljena vilica i da ima težu povredu oka”- rekli su za Tačno.net iz udruženja Beta.

Udruženje Beta osnovano je 2010. godine. Registrovano je sa ciljem promocije prava životinja, kontrole broja napuštenih životinja, udomljavanja, te edukacije djece o potrebi humanog postupanja sa životinjama.

“Naš cjelokupni rad je zasnovan na volonterizmu i entuzijazmu pojedinaca. Za tri godine rada smo sterilisali preko 750 pasa, udomili čak 400, dok smo uspješno izliječili 500 napuštenih životinja. Naš rad svakako ne bi bio moguć bez finansijske podrške članova i simpatizera Udruženja. Kako nemamo stalne prihode, a svakodnevno smo suočeni sa brojnim pozivima u pomoć, zamolili bismo sve ljude da nam pomognu kako bismo spasili i kujicu koju je udario voz. Dali smo joj ime Anđelina”- rekli su u ovom Udruženju.

Svi koji žele pomoći maloj kujici Anđelini uplate mogu izvršiti na račun udruženja Beta.

200-2464870101025-23

Primalac: Udruženje Beta

Svrha: Za Andjelinu

Devizni racun: IBAN RS 35200246487010100389

S.W.I.F.T. : SBPORSBG

 

Anđelina po prijemu u veterinarsku stanicu

Jelena Paunović
Autor 5.1.2014. u 21:16

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija