Zaštitimo životinje: Akcija prikupljanja pomoći za životinje od 16.-18.8.2013.

tačno.net
Autor 15.8.2013. u 08:05

Zaštitimo životinje: Akcija prikupljanja pomoći za životinje od 16.-18.8.2013.

Udruženje za zaštitu i zdravlje životinja “Anđeo” u petak, subotu i nedjelju će, u BBI centru u Sarajevu, održati akciju prikupljanja hrane i novčanih sredstava za napuštene životinje. Akcija će biti održana u periodu od 16:30 do 20:30h. Cilj održavanja akcije je sakupljanje sredstava za pomoć napuštenim psima o kojima brinu članovi Udruženja.

“Napuštene životinje su jedan od velikih problema sa kojim su suočene sve lokalne zajednice u BiH. Iako Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja BiH nismo u obavezi zbrinjavati napuštene životinje, ipak to činimo iz etičkih razloga. Svakodnevno sa ulica sklanjamo bolesne i povrijeđene životinje. Osim kupovinom markica, doniranjem hrane ili novca na našim akcijama, napuštenim i nezaštićenim životinjama o kojima brinemo, možete pomoći i pozivom na naš nedavno otvoreni humanitarni broj telefona 091/ 291- 020. Namjerno naglašavam da su životinje “nezaštićene” jer nerijetko čitamo o tome da životinje uživaju više prava od ljudi, a zapravo su sve Zakonom propisane odredbe zaštite životinja tek mrtvo slovo na papiru”- pojašnjava Aldin Pašić predsjednik Udruženja “Anđeo”.

Ukoliko i vi želite pomoći rad Udruženja posjetite akciju u BBI centru ili pozivom na humanitarbi broj donirajte simboličnih 2 KM za pomoć najboljim čovjekovim prijateljima.

Unaprijed puno hvala!

Srdačan pozdrav, Udruženje Anđeo

tačno.net
Autor 15.8.2013. u 08:05