Zaštitnik životinja koji je pustio dva psa da umru od gladi!

tačno.net
Autor/ica 7.2.2014. u 09:58

Zaštitnik životinja koji je pustio dva psa da umru od gladi!

Piše: Selma Durak

Preko Facebook-a sam stupila u kontakt sa djevojkom A.T. koja se bavi zaštitom i spašavanjem pasa lutalica u Sarajevu i našla psa kojeg želim da udomim.

Pas se zvao Zmaj.

Transport pasa vrši organizacija iz Njemačke gospođa D.C. koja radi svoj posao kako treba (ako je negdje spomenuta kao kriva, ne postoje dokazi za to i ne želim da bude nešto loše objavljeno o njoj i njenoj organizaciji, ona obavlja svoj posao tačno kako treba i naravno legalno). U međuvremenu, moja prijateljica se odlučila da udomi također psa, sestru od Zmaja, koja se zove Zmajčica.

Psi su sklonjeni sa ulice nekad u oktobru otprilike i bili su u Pansionu kod gospođe M. D. H., ona ih je jako dobro pazila i čuvala, Zmaja je spasila od sigurne smrti, jer ga je prije odlaska u pansion udarilo auto, i bio je jako bolestan.

Prvi transport u decembru je za njih odgođen jer je veterinar S.V. iz Gradiške potvrdio da su previše krhki i mali da bi putovali i da se putovanje pomjeri za mjesec dana kasnije, kako bi malo porasli i ojačali. U međuvremenu po informacijama koje sam ja imala psi su bili u nekom skloništu u Bojniku i nekad početkom januara ih je A.T. predala Adnanu Smailbegoviću da ih odveze u Gradišku odakle su trebali da putuju 25.01.2014. za Njemačku. Adnan nikada do 24.01.2014. nije odvezao pse tamo. Bili su kod njega svo vrijeme jer ga je gospođa D.C. zamolila da odvede Zmaja na operaciju (zbog krive šapice)  kod veterinara H.C. i da se izvrše sve kontrole itd…da budu oba psa zdrava i spremna za putovanje, naravno pas nije operisan, niti su psi ikad otišli na kontrolu.

25.01.2014. sam nazvala A.T. da pitam šta se dešava, gdje su psi, kada stižu kod mene itd…na šta mi je ona odgvorila da je upravo saznala da su psi uginuli i bili svo vrijeme kod Adnana Smailbegovića. Ona je zaista obavila svoj posao kako treba, kao i ostali koji su brinuli o njima. Gospodin Adnan Smailbegović je uzeo dva psa na svoju odgovornost i ubio ih, brutalno.

Ovaj čovjek treba biti udaljen od životinja. Predstavlja se  kao zaštitnik životinja, a mislim da je tu samo igra novca, jer vrši transporte pasa iz Bosne u Europu, pitanje je i gdje ti psi idu. Taj gospodin je pustio dva psa da umru od gladi koji su mogli imati predivnu budućnost.

Živjela sam zadnja 3 mjeseca samo da napokon dođu, da budu spašeni.

tačno.net
Autor/ica 7.2.2014. u 09:58