Zašto je možda baš zlatni retriver pas za vas

tačno.net
Autor 27.12.2015. u 12:29

Zašto je možda baš zlatni retriver pas za vas

Zlatni retriveri radni su psi s puno energije i vole razne aktivnosti, no istovremeno su vrlo nježni i predani. Nije ni čudo da su među najpopularnijim obiteljskim psima.

Lako sklapaju prijateljstva

Zlatni retriveri vole ugađati svojoj okolini, nježni su i vedre naravi. Vjerojatno baš zbog toga lako sklapaju nova prijateljstva. Podjednako su pristupačni bez obzira radi li se o djeci, psima ili mačkama.

Vole aktivnost

Zlatni retriveri većinu su vremena u pokretu. Samim time, ti psi mogli bi i svoju okolinu zaraziti potrebom za aktivnošću. Zlatni retriveri vole se šetati, trčati, pa čak i plivati. Zbog ljubavi prema kretanju, retrivere je lako naučiti da sudjeluju u sportskim aktivnostima.

Vole vodu

Zlatni retriveri vole plivanje i kupanje. To su idealni psi za voditi na more jer će s guštom zaplivati s vama. Nemojte ga jedino zaboraviti poslije oprati od soli ili klora. Također, pametno ga je opremiti prslukom za spašavanje.

Lako ih je trenirati

Ako ste dosljedni i jasni dok je vaš zlatni retriver još štene, kasnije će biti idealan pas. Zlatni retriveri inteligentni su psi koji lako savladavaju razne trikove.

Ne smeta im kiša

S obzirom na to koliko vole vodu, nije posebno čudno da zlatnim retriverima ne smeta ni kiša. To mogu zahvaliti svom posebno gustom duplom krznu koje je praktički vodootporno.

tportal.hr

tačno.net
Autor 27.12.2015. u 12:29