Zašto je toliko teško pronaći obitelj i dom crnim psima?

S.S.
Autor 19.6.2018. u 15:11

Zašto je toliko teško pronaći obitelj i dom crnim psima?

U HRVATSKOJ svake godine bude više od 15.000 napuštenih pasa zbog neodgovornih vlasnika. Iako postoji puno udruga za zaštitu životinja i azila koji se brinu o njima, iz nekog razloga crni psi najdulje čekaju na svoje nove obitelji.

Upoznajte tri psa koji dulje od dvije godine čekaju da netko pita za njih, da im netko pruži osjećaj sigurnosti i sreće. Ovo su Vigo, Lotty i Beni, pronađeni su na ulicama Slavonskog Broda uplašeni, gladni i sami.

Vigo

Vigo

Volonteri su se pobrinuli za njih, ali unatoč brojnim molbama i oglašavanjima, godine prolaze, a njih troje još uvijek nisu dobili nijedan poziv, a kamoli naznaku da bi im se uskoro mogla nasmiješiti sreća. Svi se nalaze na plaćenom smještaju u Zagrebu, gdje su na suhom, toplom, imaju hrane, šeće ih se i mazi, ali to nije to.

Ovi psi zaslužuju više! Nakon što su odbačeni, zaslužuju dobiti priliku da budu sretni, da budu nečiji, pa barem i privremeno. Kako nam kažu volonteri, psi koji su na privremenim smještajima lakše se udome nego oni koji su po raznim plaćenim smještajima.

Jasno je i zašto – na privremenom smještaju u nečijoj kući se socijaliziraju, uče lijepom ponašanju u kući, idu u šetnje gradom, privikavaju se na razne zvukove, uče biti dio obitelji! Vigo, Lotty i Beni su mladi psi, ali su crni i često izloženi predrasudama.

Lotty

Kada se na društvenim mrežama objavi da pufasti psi svijetle boje traže dom, obično je za njih navala i hrpa poziva. Za crne pse ne. Podijelite njihovu priču i pomozite im pronaći novi dom.

Sve informacije za ove tri prekrasne njuške možete dobiti na Facebook stranici Udruge Indigo, a ako želite pomoći i ostalim crnim psima da pronađu obitelj, priključite se grupi koja ima puno crnih pasa za udomljavanje.

Beni

 Beni

index.hr

Tagovi:
S.S.
Autor 19.6.2018. u 15:11

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija