ZAUSTAVITE UBIJANJE NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA

tačno.net
Autor 13.6.2014. u 11:56

ZAUSTAVITE UBIJANJE NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA

Kršenja zakona o zaštiti i dobrobiti životinja od strane nelegalne firme LOKOM-Higijenski servis.

Mi građani grada Sarajeva obraćamo vam se. Poštovane i uvažene kolege, cijenjeni mediji, exelencije i članovi diplomatskog kora obraćamo Vam se sa apelom i molbom za urgentnu reakciju po pitanju masovnih ilegalnih aktivnosti koje se odvijaju pred pragom u samom centru grada Sarajeva i šire. U toku je masovno krvoproliće i pokolj nad životinjama od strane nelegalne firme Lokom, koji osim što rade  protivno zakonom na snazi, izvršavaju ta nedjela pred očima javnosti i to pred našom djecom na kojoj ostajemo i mi u nastojanju da predamo načela morala i etike i pred kojima ćemo stajati u dogledno vrijeme na milost i nemilost te buduće generacije koja treba da nosi današnje buduće društvo i našu budućnost ujedno.

Nakon svih intervencija međunarodne zajednice, obaranja i neusvajanja izumjene zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, Sarajevo i dalje pliva od krvi zbog pokolja pasa na svim opštinama, posebno u Novom Gradu i općini Centar, općini Vogošća, Ilijaš, Stari grad.

Zahtijevamo da djelujete prema sužbenoj dužnosti, da se svi očitujete pred javnosti i pred zakonom u skladu sa kojima će izvršioc LOKOM odgovarati krivično, za radnje koje obavljaju i koji na najbrutalniji način ubijaju životinje u svojim autima, kombijima koristeći najbrutalnije metode ubijanja lopatama, krampama, domestosom.

Jučer pokolj provođen na ljudima, danas na psima … Niti jedna generacija neće živjeti bez svjedočanstva o monstruoznoj prirodi pojedinih ljudi … Zar takav svijet da ostavimo svojoj djeci !?

Mi građani Bosne i Hercegovine, duboko smo svjesni problema napuštenih pasa. Slažemo se i voljni smo učestvovati u svim rješenjima ovoga pitanja koja ne uključuju mučenje i ubijanje bilo kojih vrsta. I sami smo žrtve toga i naša domovina će zasigurno da pati i ispašta zbog toga kroz cijelu svoju istoriju.

Pomozite nam da prenesemo glas razuma u zakonodavnim tijelima i pomozite nam da spasimo živote onih koji su nevini a ne mogu govoriti u svoje ime!

Jedan od primjera koji se desio prije par dana na području Vogošće

DSC_0362

U petak 06.06.2014. iz ulice Jošanička (broj 127) uhvaćen je pas, ženka sive boje sa usnom markicom, što znači da je sterilizovana, vakcinisana protiv bjesnila i očišćena od endoparazita, umiljata i miroljubiva. Odvedena je u nepoznatom pravcu, na mjesto gdje je rečeno da će biti ostavljena na posmatranju nikada nije stigla. Obišli smo sve azile u KS i veterinarske stanice, pas nigdje nije zaprimljen niti su radnici Lokoma došli sa istom. Tog dana smo kontaktirali i policiju koja je došla na lice mjesta i uzela izjave u prilogu su i slike navedenog dana.

Lokom –higijenski servis radi protiv zakona i bez ikakvih naloga pa valjda postoji neki zakon da se kazne ovi koji izvršavaju ovakve zadatke. Isti problem se dešava i u drugim općinama 24 sata rade na hvatanju nedužnih pasa bez naloga i ubijaju ih na najbrutalniji način svjedoci smo toga, i zato se obraćamo javnosti da se zna šta se sve radi mimo zakona i kako se ponašaju uposlenici Lokoma za šta bi trebali da odgovaraju, a naravno imaju podršku i od načelnika općine Novi grad, Vogošća, Centar, Stari grad. Samo se pitamo mi građani ovoga grada u kakvoj državi živimo u kojoj se nepoštuju zakoni ni prava običnog čovjeka a ne nemoćnih životinja koje su slaba karika ovog društva.

Upozorenje za ljude koji imaju vlasničke pse o radnjama Lokoma – ekipa “stručnjaka” iz Lokoma ako procjeni da je i vaš pas agresivan može ga oteti….uzeti i odvesti, tako im naređuju njihovi šefovi i šalju ih na teren da oni procjenjuju  na terenu  koji je pas agresivan ili Ne.

Građani Sarajevskih općina (Novi grad, Vogošća)

Peticija građana će biti naknadno prikupljena.

tačno.net
Autor 13.6.2014. u 11:56