Žena (44) otvorila hospicij za pse: U posljednjim danima pruža im ljubav i skrb

Index Ljubimci
Autor 9.2.2022. u 11:55

Žena (44) otvorila hospicij za pse: U posljednjim danima pruža im ljubav i skrb

Foto: FB

44-godišnja Valerie Reid nije mogla podnijeti pomisao da stari psi umiru sami pa je svoj dom u Missouriju pretvorila u hospicij za pse i sada brine o 80 pasa odjednom.

“Moj suprug i ja pokušavali smo 2017. pronaći dom za stariju dobermanku. Tražili smo spas za nju, ali nitko je nije htio udomiti zbog njenih godina”, prisjetila se Valerie.

Danas udomljava pse koji su dugo u skloništima, one kojima su vlasnici preminuli ili su preselili u domove za umirovljenike.

“Psi žive s nama. Kamo god idemo, oni idu s nama i tretiramo ih kao dio obitelji”, ističe.

Pseći hospicij djeluje kao neprofitna organizacija pod imenom Whispering Willows Senior Dog Sanctuary. Službeno je otvorio svoja vrata 19. srpnja 2017., a danas zapošljava 17 stalno zaposlenih koji psima nude 24-satnu njegu. Svaki tjedan uzimaju oko pet pasa, a isto toliko ih ugine.

“Naša vizija je pomoći psima da dostojanstveno napuste ovaj svijet. Da im je udobno i da se osjećaju voljeno. Da, boli i teško je, ali čast je voljeti ih i brinuti o njima”, dodaje.

Kroz hospicij je do danas prošlo više od 790 pasa.

“Nadam se da ću potaknuti druge da razmisle o tome što će biti s njihovim ljubimcima ako im se nešto dogodi. Moramo planirati budućnost, a onda ne uključuje samo naše supružnike i djecu, već i kućne ljubimce. Pomažemo koliko možemo, ali zatrpani smo količinom pasa, kao i medicinskim troškovima. Bilo bi lijepo da postoji još ovakvih mjesta”, zaključila je.

Index Ljubimci

Index Ljubimci
Autor 9.2.2022. u 11:55