Berlin: Prikupljanje pomoći za bh. gradove pogođene poplavama

tačno.net
Autor 18.5.2014. u 12:46

Berlin: Prikupljanje pomoći za bh. gradove pogođene poplavama

Iz Berlina nam se javio Samir Beharić, student druge godine Žurnalistike na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, te trenutni stipendista Erasmus Mundus programa na Freie Univerzitetu u Berlinu.

Povodom trenutnog stanja u Bosni i Hercegovini i akcije prikupljanja potrepština za stanovnke područja pogođenih poplavama,  u  ponedjeljak, 19. maja od 16 sati u Berlinu organizuje se  akciju prikupljanja vode, hrane, odjeće, lijekova i drugih korisnih artikala potrebnih unesrećenima u BiH. Prikupljanje će biti organizovano u Schönebergu, južnom kvartu njemačke prijestolnice, u ulici Bülowstraße 51.

Danas (nedjelja) će biti održan sastanak sa ostatkom ekipe koja organizuje akciju prikupljanja pomoći.

Trenutno sa Samirom u Berlinu borave (kao gosti) kolegice Aida Botonjić iz Maglaja (Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu) i Nina Zubović iz Sarajeva (Farmaceutski fakultet Univerziteta u Sarajevu). Aida i Nina također aktivno učestvuju u organizaciji prikupljanja pomoći! Kao studenti iz Bosne i Hercegovine će aktivno učestvovati u nabavci i dostavljanju pomoći našoj domovini.

Na ovaj način Samir i njegovi prijatelji žele pozvati Bosance i Hercegovce koji žive u Berlinu i okolini da se odazovu ovoj akciji, te da na ovaj način pomognu Bosancima i Hercegovcima u nevolji.

Samir Beharić

Tagovi:
tačno.net
Autor 18.5.2014. u 12:46