Centar za mlade “KVART”: Ne dozvolimo da se Prijedor pretvori u divlji zapad!

tačno.net
Autor 29.1.2015. u 11:04

Centar za mlade “KVART”: Ne dozvolimo da se Prijedor pretvori u divlji zapad!

Povodom sve učestalije upotrebe vatrenog oružija u Prijedoru oglasilo se Centar za mlade “KVART”. Saopštenje prenosimo u cijelosti.

Juče su nepoznata lica iz vatrenog oružja pucali na nedužnu životinju koja se nalazila u dvorištu vlasnika i tom prilikom su pobjegli sa mjesta zločina.

Centar za mlade “KVART” Prijedor najstrašnije osuđuje ovaj oblik huliganstva, izražava zabrinutost i upućuje ozbiljan apel nadležnim institucijama!

Ne zaboravimo da je prije dvadesetak dana dijete na zadnjem sjedištu automobila našlo zrno zalutalog metka, koje je srećom završilo na zadnjem sjedištu.

Na pres konferenciji prije nekoliko dana, predstavljajući izvještaj o radu CJB Prijedor, načelnik Vojislav Pelkić izjavio je da je stanje bezbjednosti na području ovoga Centra dobro.

Neminovno je da se zapitamo, da li je zaista “dobro”?

Isto tako, ne zaboravimo da je velika količina ilegalne municije i pirotehničkih sredstava iskorišćena tokom proteklih praznika da bi se iskazalo veselje i radost tokom proslavljanja istih. Na ogromnu sreću, nije bilo stradalih. Prema podacima kojima raspolažemo, niko nije sankcionisan zbog navedenih prekršaja.

Pozivamo sve nadležne institucije i organe vlaste da se aktivnije uključe u rješavanje ovog problema, da se huligani privedu i procesuiraju, da se riješi problem ilegalnog oružja koje se koristi i čija upotreba može izazvati posljedice kojih nismo ni svjesni. Ne smijemo dozvoliti da zbog nemarnosti i nespremnosti organa vlasti još jednom okrenemo leđa problemima koji nas okružuju.

Takođe, pozivamo Forum za bezbjednost grada Prijedora da se aktivnije uključe i svojim djelovanjem doprinesu rješavanju problema svojih građana i građanki.

DA LI TREBA DA DOZVOLIMO DA NEČIJE DIJETE BUDE SLJEDEĆA ŽRTVA PRIJE NEGO ŠTO REAGUJEMO NA HULIGANSTVO?

NE DOZVOLIMO DA SE PRIJEDOR PRETVORI U DIVLJI ZAPAD!

tačno.net
Autor 29.1.2015. u 11:04