DOGAĐAJ KOJI NE POZNAJE GRANICE: X-TREME PARK SHOW

tačno.net
Autor 15.4.2016. u 13:32

DOGAĐAJ KOJI NE POZNAJE GRANICE: X-TREME PARK SHOW

MLADI KROZ DIJALOG ZAJEDNO MOGU URADITI VIŠE!

 

 

Dijalog za budućnost i dalje nastavlja svoje aktivnosti edukacije mladih i poticanja na nenasilje, borbu protiv predrasuda i nasilja, te uspostavljanje tolerancije i njegovanje kulture dijaloga. U cilju što veće podrške promociji projekta “Dijalog za budućnost”, nastao je kreativni koncept događaja koji će biti predstavljen mladima u Zenici i Bijeljini.

Događaj pod nazivom X-Treme Park Show okuplja mlade zaljubljenike urban street ekstremnih sportova, kao što su: skateri, parkuristi, free runneri, BMX i freestyle bikeri koji će svoje vještine pokazati na namjenski postavljenom poligonu. Mlada umjetnica SASSJA uz pratnju DJ SOUL-a će svojim muzičko-scenskim nastupom zabaviti publiku u oba grada.

Razmišljali smo na koji način mlade približiti jedni drugima i pokazati im da je upravo različitost ta koja nas čini interesantnijima. Događaj XTreme Park Show je kombinacija različitih sportova, a u konačnici cilj je isti, izvesti što više zanimljivijih akrobacija, dobro se zabaviti i naučiti nešto od drugih. Upravo to povezuje mlade, sadržaj koji je interesantan i zabavan, a u isto vrijeme prilika da istražuju i upoznaju se sa drugim i drugačijim. Kroz projekatDijalog za budućnostželimo da na mladima blizak način komunikacije, koji je uz to i edukativan, utječemo na njihovu znatiželju za upoznavanjem sa prilikama koje stoje ispred njih. Na taj način mladi ruše predrasude, shvataju da trebaju istrajati u realizaciji svojih ideja i da razlike ne trebaju da budu prepreke. Razlike nas inspirišu!, kazao je Namik Hadžalić, Koordinator projekta Dijalog za budućnost.

X-Treme Park Show će se održati u Zenici  16.04.2016. godine u periodu od 13:00h do 16:00h na Trgu Alije Izetbegovića, a u Bijeljini 17.04.2016. godine u periodu od 13:00h do 16:00h na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića.

Više o događajima možete saznati na Facebook stranicama:

https://www.facebook.com/events/101315750272336/

https://www.facebook.com/events/227686397589073/

tačno.net
Autor 15.4.2016. u 13:32