Forum mladih SDP BiH osuđuje fašistički istup HDZ-ove kantonalne zastupnice

tačno.net
Autor 14.5.2013. u 12:54

Forum mladih SDP BiH osuđuje fašistički istup HDZ-ove kantonalne zastupnice

 

Samo dan nakon najave akcije prikupljanja potpisa za donošenje Zakona o zabrani fašističkih i neofašistički organizacija u Bosni i Hercegovini  pod nazivom „(G)lupi fašizam!“, zastupnica HDZ-a BiH u skupštini Livanjskog kantona Ivica Pašalić-Lhotak svojim istupom je pokazala neophodnost donošenja ovakvog Zakona.

Naime, mediji su juče objavili fotorafiju ove HDZ-ove “profesorice” i aktuelne zastupnice u kantonalnoj skupštini na kojoj je zajedno sa par učenika nacističkim pozdravom “Sieg Heil” poslala više nego jasnu poruku mladim ljudima i građanima Bosne i Hercegovine.

Ovim putem Forum mladih SDP BiH osuđuje fašistički istup HDZ-ove zastupnice kojim je pokazala neophodnost donošenja Zakona o zabrani fašističkih i neofašističkih organizacija bez kojeg Bosna i Hercegovina ne može biti društvo ravnopravnih građana i naroda. Forum mladih SDP BiH očekuje od skupštinskih zastupnika Livanjskog kantona, kao i predstavnika Hrvatske demokratske zajednice da sankcionišu “profesoricu” Ivicu Pašalić-Lhotak i pošalju jasnu poruku svim njenim istomišljenicima da fašizmu nema mjesta u bosanskohercegovačkom društvu.

Ovakvu poruku učenici i nastavnici gimnazije Marko Marulić su već poslali njihovim neučestvovanjem i osudom  “profesoricinog” veličanja fašizma!


tačno.net
Autor 14.5.2013. u 12:54