OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA I VOLONTERKI KROZ PROMOCIJU REZULTATA 31 OMLADINSKE BANKE

tačno.net
Autor 3.12.2014. u 14:09

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA I VOLONTERKI  KROZ PROMOCIJU REZULTATA 31 OMLADINSKE BANKE

Fondacija Mozaik u okviru programa Omladinske banke u BiH organizuje Sajam volonterskih projekata, 5. decembra 2014. godine od 14 do 16 sati na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Program Omladinske banke u BiH ima za cilj da poveća učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka, te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih.

Omladinskim bankama upravljaju odbori sastavljeni od deset članova u dobi od 15 do 30 godina, izabrani na javnom pozivu i edukovani da vode program malih grantova koji direktno podržavaju jačanje povjerenja i saradnju mladih.

Omladinske banke u 31 opštini/općini od 2008. do 2014. godine su odobrile 1.300 volonterskih projekata realizovanih od strane 16.700 poduzetnih volontera i volonterki koji su uložili oko 290.400 volonterskih sati kako bi doprinijeli poboljšanju društvenog i ekonomskog života u svojim zajednicama i omogućili da više od 540.100 osoba ima koristi od realizovanih projekata.

Organizacijom ovog događaja na kome će učestvovati oko 150 mladih, želimo promovisati rezultate 31 Omladinske banke i volonterske projekte mladih, te da obilježimo Međunarodni dan volontera.

Sajmu volonterskih projekata će prisustvovati brojnpredstavnici ministarstava i USAID-a, a obratit će se: David J. Barth, direktor, USAID BiH; Salmir Kaplan, ministar, Federalno ministarstvo kulture i sporta; Branka Malešević, pomoćnik ministra za omladinu, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS; Vesna Bajšanski-Agić, izvršna direktorica, Fondacija Mozaik; Jasmin Bešić,
izvršni direktor Institut za razvoj mladih KULT; Saša Marković, izvršni direktor, OKC Banja Luka.

Na sajmu će učestvovati 150 mladih iz 31 Omladinske banke, te predstavnici partnerskih organizacija KULT i OKC koji će predstaviti rezultate volonterskih projekata mladih.

tačno.net
Autor 3.12.2014. u 14:09

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija