Prijedor: Jelenino postolje na trgu danas je prazno

tačno.net
Autor 27.10.2013. u 11:13

Prijedor: Jelenino postolje na trgu danas je prazno

Kutija na Trgu Zorana Karlice u Prijedoru, na koju se već mjesec dana svakog jutra u 10 sati popne Jelena Topić, jutros je ostala prazna.

Prema pisanju portala infoprijedor.com, Jelena se danas nije popela na svoje postolje, a u blizini kutije nalazi se na pločniku napisan humanitarni broj 1413 za pomoć bolesnom dječaku Igoru Starčeviću iz Malog Prnjavora. Ispod broja su krede kojima je nekoliko sugrađana ispisalo svoja imena na pločniku.

Da li je sa tim Jelena uputila poziv svojim sugrađanima da stanu na njeno mjesto ili proslijedila pažnju njoj namjenjenu u humanitarne svrhe?

Podsjetimo, u petak je jedna Prijedorčanka napala Jelenu i pokušala da je skine s postolja, a u subotu se 29-godišnjakinja pojavila s natpisom “Kako da odem iz zemlje?” dok je stajala u kutiji punoj zemlje i trave.

Jeleni Topić, živom kipu koja je  danima stajala ćuteći na prijedorskom trgu, jučer se pridružilo nekoliko djevojaka i mladića.

Jelenini sugrađani su takođe ćutali i tako dali svoju podršku djevojci koja već skoro mjesec dana nepomično stoji na kutiji na glavnom trgu u Prijedoru.

Iako ne znaju o čemu se konkretno radi, brojni Bosanci i Hercegovici pružili su podršku Jeleninim performansima, a na Facebooku su pokrenute grupe podrške njenom projektu.

tačno.net
Autor 27.10.2013. u 11:13

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija