“Ne damo Istru, Dalmaciju i novinarstvo”: Pred Ministarstvom se vikalo “ostavka – ostavka”, ostavljen mali šator

tačno.net
Autor 3.5.2016. u 14:39

“Ne damo Istru, Dalmaciju i novinarstvo”: Pred Ministarstvom se vikalo “ostavka – ostavka”, ostavljen mali šator

Prosvjednici su na velikom komadu kartona otisnuli i Opću deklaraciju o ljudskim pravima čiji članak 19. govori o pravu na slobodu mišljenja i izražavanja, odnosno članak 38. Ustava RH

Par stotina novinara i javnih radnika skupilo se pred HND-om povodom Svjetskog dana slobode medija, kako bi prosvjedovali protiv politike koju provodi aktualni ministar kulture Zlatko Hasanbegović, čovjek koji je politički zanat pekao u proustaškom HČSP-u.

Potonje napominjemo kako bi se bolje razumio sadržaj transparenata koje su prosvjednici odlučili istaknuti –  “Ne damo Istru, Dalmaciju i novinarstvo”, “Smrt fašizmu, sloboda novinarstvu”… T su i transparenti upućeni Vladi, na kojima piše “Uređujte Vladu, a ne medije”, “Slobodno novinarstvo je nacionalni interes”, “Šutnja je Zlatk(k)o” i slično.

Prosvjednici su na velikom komadu kartona otisnuli i Opću deklaraciju o ljudskim pravima čiji članak 19. govori o pravu na slobodu mišljenja i izražavanja, odnosno članak 38. Ustava RH, kojim se jamči sloboda mišljenja, izražavanja misli, a zabranjuje cenzura.

Novinari će od HND-a prošetati do Ministarstva kulture i tamo glasno poručiti Hasanbegoviću svoje stavove.

novilist.hr

tačno.net
Autor 3.5.2016. u 14:39

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija