PREDSTAVE SCENE MESS OSVOJILE NOVE NAGRADE NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU MALIH SCENA U RIJECI

tačno.net
Autor 10.5.2016. u 17:17

PREDSTAVE SCENE MESS OSVOJILE NOVE NAGRADE NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU MALIH SCENA U RIJECI

Predstave Scene MESS, “Brašno u venama“ i “Antigona – 2000 godina kasnije“ osvojile su nove nagrade na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci. Odlukom žirija, Nagradu Veljko Maričić za glavnu mušku ulogu ravnopravno su podijelili Ozren Grabarić za uloge u predstavama “Dnevnik jednog luđaka“ i “U agoniji“ te Rade Šerbedžija za ulogu Kreonta u predstavi “Antigona- 2000 godina kasnije“, dok je Nagradu Veljko Maričić za najbolji dramski tekst osvojio je Igor Štiks za predstavu “Brašno u venama“.

Festival se održao od 03. do 09. maja, a publici je predstavio ukupno devet predstava iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bugarske i Bosne i Hercegovine.

 

Međunarodni festival malih scena (MFMS) u Rijeci pokrenut je 1994. godine kao Hrvatski festival malih scena. U svojim počecima, Festival je okupljao najbolja i najprogresivnija ostvarenja komornog pozorišta nastala u produkciji hrvatskih institucionalnih i neovisnih pozorišta, a do danas, uz najpoznatija pozorišta iz svih zemalja nastalih na području bivše Jugoslavije na MFMS-u su nastupala i pozorišta iz Belgije, Bugarske, Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Latvije, Poljske, Rumunije, Rusije, SAD-a, Švicarske, Austrije, Finske, Litvanije i Velike Britanije.

tačno.net
Autor 10.5.2016. u 17:17