Albin Zuhrić: Ambasador Japana govori šta cijeli svijet misli o bh. vlastima

tačno.net
Autor 22.7.2014. u 13:08

Albin Zuhrić: Ambasador Japana govori šta cijeli svijet misli o bh. vlastima

Da imamo vlast koja ovu zemlju i naše građane shvata ozbiljno, bilo bi ih sramota otvorene i direktne kritike koja ovih dana stiže iz međunarodnih diplomatskih krugova. Ambasador Japana je zapravo prvi izgovorio istinu o svemu onome što se dešava u ovoj zemlji.  Izjava kojom se zapravo izražava gnušanje ponašanjem domaćih političara, koja ne dolazi uobičajno od japanske diplomatije, je jasan pokazatelj da je ova vlast izgubila sav kredibilitet i da nas je učinila crnom ovcom u međunarodnoj zajednici.

Ovakve kritike bi natjerale političare da se zapitaju o svom radu, ali su stranke u vlasti ovog jutra nastavile po starom, kao da se ništa nije dogodilo. Konačno, BiH neće imati pristup novcu koji želi donirati Japan, a zbog nesposobnosti domaćih vladajućih elita. Dok se SDP BiH hvali donatorskom konferencijom na kojoj smo dobili novac, od kojeg su dvije trećine novo zaduženje, svojom neažurnošću će vlast direktno ugroziti poplavljena područja i porodice koje su pretrpile štetu. 

Ispostavilo se da je vladajućim strukturama lakše pronaći kredit nego prihvati donaciju koja nam je obećana. Uzaludno je nadati se da će vladajuće stranke promijeniti, i apelirati na njih  da učine bilo šta što bi išlo u korist građana Bosne i Hercegovine. Jedini izlaz iz ovog stravičnog moralnog, ekonomskog i političkog pada je promjena stranaka na vlasti.

tačno.net
Autor 22.7.2014. u 13:08