Ambasadori EU Wigemark i Vijeća Europe Štefanek pokreću zajedničku inicijativu za mlade u političkim strankama

tačno.net
Autor 20.4.2018. u 13:06

Ambasadori EU Wigemark i Vijeća Europe Štefanek pokreću zajedničku inicijativu za mlade u političkim strankama

Mladi u političkim strankama je zajednička inicijativa Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH (EUSR) i Vijeća Evrope, čiji cilj je da otvori dijalog s mladim članovima političkih stranaka iz cijele BiH i omogući im da konstruktivno sudjeluju u konsultacijama o pitanjima EU.

Inicijativa će biti pokrenuta okruglim stolom s ​​Alumni mrežom Škole za političke studije Vijeća Evrope koja će se održati u ponedjeljak, 23. aprila 2018. u hotelu “Novotel Bristol” u Sarajevu, s početkom u 9:30 sati.

Događaj će otvoriti uvodnim obraćanjima šef Ureda Vijeća Evrope, ambasador Drahoslav Štefánek i šef Delegacije EU u BiH/EUSR ambasador Lars-Gunnar Wigemark. Ovom prilikom, zamjenik direktora Generalne direkcije Evropske komisije za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Maciej Popowski govorit će o implikacijama Strategije za Zapadni Balkan na BiH. Ostali sudionici uključuju stručnjake iz Generalne direkcije za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju i GRECO-a, te član Senata Državne revizijske institucije iz Crne Gore, Alumni mreža Škole za političke studije Vijeća Evrope kao i ekonomske i finansijske analitičare.

Inicijativa će se nastaviti okruglim stolom s novom generacijom Škole za političke studije Vijeća Europe koja će biti organizovana u maju i junu 2018. godine.

tačno.net
Autor 20.4.2018. u 13:06

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija