Ashton sutra u BiH: Važno je da bh. lideri odgovore zahtjevima građana

tačno.net
Autor 11.3.2014. u 12:13

Ashton sutra u BiH: Važno je da bh. lideri odgovore zahtjevima građana

Visoka predstavnica će se u Sarajevu susresti sa članovima Predsjedništva BIH, predsjedavajućim Vijeća ministara i entitetskim premijerima, ministrom vanjskih poslova BiH i predstavnicima civilnog društva

Visoka predstavnica Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Catherine Ashton posjetit će Bosnu i Hercegovinu u srijedu, 12. marta.

Ashton će se sastati sa predstavnicima institucija BiH i civilnog društva kako bi razgovarala o trenutnoj situaciji u zemlji, u svijetlu razgovora država članica u narednim sedmicama.

”Vraćam se u Sarajevo kako bih se susrela sa liderima institucija i civilnog društva i čula njihova mišljenja o situaciji u zemlji i načinima pronalaženja rješenja zahtjeva građana, osobito kada je riječ o ekonomskim i socijalnim pitanjima. Važno je da vodstvo Bosne i Hercegovine odgovori na njihove zahtjeve, a Evropska unija će  pomoći naporima koji će istinski donijeti korist građana BiH”, rekla je Catherine Ashton uoči posjete.

Visoka predstavnica će se u Sarajevu susresti sa članovima Predsjedništva BIH, predsjedavajućim Vijeća ministara i entitetskim premijerima, ministrom vanjskih poslova BiH i predstavnicima civilnog društva.

Na kraju posjete obratit će se novinarima u prostorijama EU Info centra.

Anadolija

tačno.net
Autor 11.3.2014. u 12:13

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija