Bacači Sjenki na europskom skupu o medijskoj pismenosti

tačno.net
Autor 21.9.2017. u 09:27

Bacači Sjenki na europskom skupu o medijskoj pismenosti

Bacači Sjenki predstavljaju Frooom! na kongresu medijske pismenosti u Sarajevu.

Na poziv međunarodne Zaklade Evens iz Bruxellesa u ime Bacača Sjenki Boris Bakal će u Sarajevu, 21. i 22. rujna, predstaviti Frooom! – inovativni program medijskog, filmskog i informatičkog opismenjavanja djece i mladih koji se već odvija u 8 hrvatskih gradova.

Kongres pod nazivom „Mediji susreću opismenjavanje“ (Media meets Literacy) organizaira Zaklada Evens iz Bruxellesa, a partneri su Europska Komisija, Medija Centar Sarajevo i Zaklada Konrad Adenauer uz podršku brojnih medijskih projekata, programa i portala.

Novinari i medijski djelatnici iz cijele Europe predstaviti će svoja viđenja medija i predstavljanja medijskih sadržaja danas, a stručnjaci iz medijskog i filmskog opismenjivanja nove metode obrazovanja u ozračju novih političkih, medijskih i tehnoloških izazova te poplave lažnih vijesti i dezinformacija.

Više od 200 stručnjaka iz područja medijske pismenosti okupljaju se u Sarajevu u da bi prodiskutirali o izazovima koje pred medije i medijske djelatnike donose valovi lažnih i “alternativnih vijesti” te ideološke propagande. Konferencija će uključivati predavanja, okrugle stolove, pripovjedačke prezentacije te specijalizirane tematske sesije koje za cilj imaju istraživanje temeljnih pitanja medijske pismenosti, a na kraju prvog dana konferencije biće upriličena i dodjela Evens nagrade za medijsko obrazovanje.

Prije same konferencije, mladi novinari i edukatori (starosti do 35 godina) imali su priliku sudjelovati u dvodnevnom Propaganda Labu, seriji radionica koje su ponudile inovativne modele borbe sa svakodnevnom suvremenom propagandom i lažnim vijestima.

U dijelu konferencije pod nazivom „Budućnost medijskog opismenjavanja: Stvaranje nove generacije društvenih vođa inositelja društvenih promjena“ Boris Bakal će predstaviti Frooom! obrazovno-odgojni program koji se svojom inovativnom metodologijom dokazao diljem Hrvatske te na više skupova i medijsko-filmskih festivala u svijetu. Frooom! koji svojom posebno zaigranim intermedijalnim pristupom zaokuplja svake godine više od 500 djece i mladih (od 7 do 16 godina) diljem Hrvatske, bit će predstavljen zajedno s projektima iz Ukrajine, Belgije, Nizozemske te jednim obrazovnim projektom Ujedinjenih Nacija.

Kompletan program konferencije dostupan je ovdje

tačno.net
Autor 21.9.2017. u 09:27