BiH na crnoj listi? SDP nas nastavlja vraćati u Srednji vijek

tačno.net
Autor 2.6.2014. u 11:02

BiH na crnoj listi? SDP nas nastavlja vraćati u Srednji vijek

Povodom probijanja roka za usvajanje Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, kao i dopuna Krivičnog zakona u Domu naroda BiH, javnosti se obratio predsjednik Naše stranke Dennis Gratz

“Lagumdžija i njegova partija su očigledno odlučili dokrajčiti ovu zemlju prije nego ih građani smijene u oktobru. Nikako drugačije se ne može objasniti Lagumdžijin apel za održavanje sjednice Doma naroda dan prije nego što nam ističe rok, i prije nego nam je saopćenje MONEYVAL-a nanijelo veliku štetu.” izjavio je predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.

Gratz dodaje, “nemojte da vas zavara činjenica da on moli da se zakon i dopune usvoje. On odavno ne želi dobro svojim građanima. SDP je na vlasti od prošlih izbora, a pozvani smo od Evrope da napravimo ove promjene još u aprilu 2011 god. U decembru protekle godine, kada su vidjeli da stvari idu pogrešnim tokom, ljudi iz MONEYVAL-a su nas upozoravali, ali ne, Lagumdžija je to ostavio za zadnji dan. Prvo se pobrinuo da mu partija dan ranije preda kandidaturu za izbore, da spreme svoju kampanju u kojoj pozivaju građane da im daju još četri godine vlasti, a kad se pobrinuo za partiju onda se bacio na posao spašavanja BiH, 24 sata prije katastrofe.”

Gratz se osvrnuo i na ulogu predsjedavajućeg Doma naroda Dragana Čovića u krizi koja je proizvedena, “Od Dragana Čovića, čovjeka čiji svaki potez za cilj ima ili lično bogaćenje ili treći entitet, nismo ni očekivali da će se boriti za BiH, ali očekujemo da će i njegovi birači shvatiti da je ovaj put spalio svoju kuću da naudi selu.”

“Samo će građani, po stoti put, ispaštati zbog internih stranačkih sukoba između SDP-a i svih njihovih bivših i sadašnjih partnera. Sreća u ovoj nesreći od vlasti koju je SDP dao građanima, je da će nas moći vraćati u Srednji vijek samo još nekoliko mjeseci do izbora. Nakon toga će oni biti poslani tamo.”

tačno.net
Autor 2.6.2014. u 11:02