Budimir: Zašto šutimo Dodiku? Republika Srpska je je genocidna tvorevina!

tačno.net
Autor 27.1.2015. u 10:36

Budimir: Zašto šutimo Dodiku? Republika Srpska je je genocidna tvorevina!

“Već godinama, svakog mjeseca, a sve češće i na dnevnoj bazi, predsjednik RS-a Milorad Dodik bombardira nas izjavama o raspadu BiH i samostalnosti RS”, kazao je Budimir.

Istaknuo je kako je prag tolerancije pređen sinoć izjavama Milorada Dodika na otvaranju manifestacije “Dani Srpske u Srbiji” na Kolarcu, u Beogradu, u prisustvu predsjednika Srbije.

“Ne smijemo se praviti gluhi, ne smijemo dopuštati da jedan bosanskohercegovački dužnosnik javno govori o disoluciji BiH i da pritom ne snosi nikakve pravne sankcije”, upozorio je predsjednik FBiH.

Upitao se zašto izostaju reakcije institucija BiH i međunarodne zajednice.

“Zar je doista moguće da bosanskohercegovački dužnosnik u stranoj zemlji, susjednoj Srbiji, bez posljedica izjavi: ‘Kada me ovih dana pitaju kako vidim budućnost RS u narednih četiri, deset ili više godina, jedino što je smisleno da kažem jeste da je vidim što manje kao entitet, a što više kao državu objedinjenu sa Srbijom'”, zapitao se Budimir.

On je odlučno istaknuo kako je RS genocidna tvorevina.

“Izjavljujem kako ću se u svom djelovanju na novoj funkciji nakon izbora zalagati za ukidanje te genocidne tvorevine, ali i FBiH, koja je nepravedna i nefunkcionalna, te regionalizaciju BiH po geografskim, ekonomskim i multinacionalnim principima”, dodao je Budimir.

Govoreći o Daytonskom sporazumu, naglasio je da Dayton više nije Sveto pismo, da Anex 7 – povratak prognanih – nikada nije proveden u skladu s potpisanim, te da su ga uzdrmali ovakvi stavovi i nadjačao očaj naših naroda.

Budimir je na kraju pozvao svakog čestitog Srbina, Hrvata, Bošnjaka, svakog građanina BiH, sve moralne političke subjekte u BiH, pravne i sudske instance i međunarodnu zajednicu da zajedno krenemo putem jačanja BiH, odnosno ukidanja entiteta zbog ovakve RS.

BH sloboda

tačno.net
Autor 27.1.2015. u 10:36

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija