ČETIRI PREDSTAVE NA OVOSEDMIČNOM REPERTOARU SCENE MESS

tačno.net
Autor 16.11.2015. u 12:31

ČETIRI PREDSTAVE NA OVOSEDMIČNOM REPERTOARU SCENE MESS

Predstojeća sedmica Scene MESS publici će ponuditi četiri predstave koje će se sa ukupno pet igranja predstaviti u Kamernom teatru 55, Sarajevskom ratnom teatru i Bitef teatru u Beogradu. Sve predstave nastale su u koprodukciji sa domaćim i regionalnim teatrima, a ovosedmični repertoar će u utorak, 17. novembra otvoriti “Brašno u venama“ u SARTR-u u 20 sati te “Koncert ptica“ u Kamernom teatru 55 u također 20 sati.

Predstava “Brašno u venama“ Borisa Liješevića, govori o porodici koju je rat rasuo po svijetu i koja se poslije više od dvadeset godina ponovo okuplja. Priča komada “Koncert ptica“ Aleša Kurta, govori o vrlo aktuelnoj temi potrage za vječnom mladošću sjedne strane i o ljudskoj potrebi da na bilo koji način i po svaku cijenu sačuva ono što voli.

Nastavak sedmice obilježit će igranja predstava “Aveti“ Andreja Nosova i “Mali mi je ovaj grob“ Dine Mustafića. Predstava “Aveti“ nastala prema istoimenom djelu Henrika Ibzena govori o instituciji braka i o poziciji žene u građanskom društvu, a publika će je moći pogledati u Bitef teatru u Beogradu u srijedu, 18. novembra u 20 sati. U Sarajevu, u Kamernom teatru 55, nova igranja u petak 20. novembra i subotu 21. novembra imat će i predstava “Mali mi je ovaj grob“, priča o sarajevskom atentatu i implikacijama tog čina na današnje vrijeme.

tačno.net
Autor 16.11.2015. u 12:31