Članovi Predsjedništva BiH dočekali turskog predsjednika

tačno.net
Autor 20.5.2015. u 15:48

Članovi Predsjedništva BiH dočekali turskog predsjednika

Članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, Bakir Izetbegović i Dragan Čović dočekali su danas ispred zgrade Predsjedništva BiH turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Turski predsjednik nazočit će će bilateralnom sаstаnku službenih dеlеgаciја Bosne i Hercegovine i Republike Turske, nakon čega će zajedno s članovima Predsjedništva BiH nazočiti potpisivanju niza memoranduma, sporazuma i ugovora između službenih institucija Turske i Bosne i Hercegovine.

Za danas je između ostalog najavljeno i potpisivanje Memoranduma Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske u oblasti informatičke tehnologije.

Erdogan će također održati sastanak i sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, te sa predsjedavajućim i zamjenicima predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH u zgradi državnog parlamenta.

Danas će biti upriličeno i potpisivanje kreditnih ugovora između Ziraat banke i pedeset korisnika u nazočnosti članova Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Turske. Tim povodom prisutnim će se obraditi turski predsjednik i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Iz Predsjedništva BiH najavljeno je da će Erdogan zajedno s Bakirom Izetbegovićem posjetit Carevu džamiju i nazočiti ceremoniji otvaranja kupatila Isa-bega Ishakovića i obnovljenog dijela Careve džamije, nakon čega će položiti cvijeće na groblju Kovači i na grob prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.

klix.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor 20.5.2015. u 15:48

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija