Da li Vlada F BIH vodi brobu protiv nepotizma ili pretilosti?

tačno.net
Autor 28.12.2016. u 16:41

Da li Vlada F BIH vodi brobu protiv nepotizma ili pretilosti?

Rukovodstvo SDU BiH poziva aktulenu vlast da ostanu dosljedni sebi i da nastave sa zapošljavanjem familije, jer to je odlika svake dobro situirane mafijaške organizacije u kojoj povjerenje vlada samo među kumovima i bližom rodbinom.

“Dok se strogoća sa besmislenom odredbom u saobraćaju popularno nazvanom „par nepar“ trenira nad građanima, dotle se aktuelna vlast hvali zapošljavanjem na kašikicu u ovoj godini, a Vlada F BiH odbija da svojim ministrima za trajanja njihovog mandata zabrani da u državnoj službi upošljavaju članove svoje familije.

Sa druge strane postavlja se pitanje kakva je to država kad se moraju predlagati posebne mjere Vlade F BiH da se stane u kraj stranačkom zapošljavanju, nepotizmu i bahatosti koju ispoljava ova Vlast.   Ovo je dokaz da je nepotizm bio i do sada što je negirano. To što nam trebaju mjere Vlade protiv nepotizma, je najbolji dokaz kakvu vlast imamo.  Vlada Kantona Sarajevo je za razliku od Vlade F BiH bila licemjernija i donijela je odluku o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, ali je i pored toga do sada samo u komunalnim preduzećima uposleno više od 350 stranačkih uhljeba ili onih koji su platili radno mjesto.

Aposolutno socijalno neosjetljivi kadrovi SDA na vlasti žive u svom svijetu zvanom „Poljine Hills“ izolirani od potreba običnih ljudi. Oni i njihovi bližnji liječe se po privatnim klinkama gdje ne čekaju u redovima, ljetuju i zimuju u inostranstvu o trošku države, a šoferi i sekretarice im obavljaju kupovinu sa bankovnim karticama bez obaveznog limita. Njima je neimaština i bijeda običnog svijeta veliko opterećenje, a to što većina građana jedva da ima dovoljno sredstava za 350 kalorija dnevno oni smatraju njihovom ljenošću i nesnalaženjem. Ne bi na čudilo da je svako njihovo obrazloženje za ovako tešku ekonomsku i socijalnu situaciju opravdano borbom protiv pretilosti u BiH.

SDU BiH poziva Vladu F BiH da se bar nekad spuste među normalan svijet iz svojih udobnih i zaštićenih vila sa bazenima, da ponekad spuste zatamljene prozore svojih crnih limuzina i dok ih voze na posao bez obzira na paran ili neparan broj registracije, bar pogledaju šta se to dešava u realnom svijetu u kojem mi ostali smrtnici živimo.  Možda će vidjeti u kakvoj bjedi žive oni koji su im omogućili da uživaju u beneficijama države za koje konkretno ništa, ama baš ništa ne rade. Rukovodstvo SDU BiH poziva aktulenu vlast da ostanu dosljedni sebi i da nastave sa zapošljavanjem familije, jer to je odlika svake dobro situirane mafijaške organizacije u kojoj povjerenje vlada samo među kumovima i bližom rodbinom.

Ali, naš narod je davno rekao  – Možeš koliko hoćeš, al ne možeš dokle hoćeš…”, stoji u saopštenju SDU BiH.

tačno.net
Autor 28.12.2016. u 16:41

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija