Demonstranti u Sarajevu položili simbolične vijence za političare

tačno.net
Autor 3.3.2014. u 12:58

Demonstranti u Sarajevu položili simbolične vijence za političare

Stotinjak građana okupilo se i danas, kao i prethodnih dana, ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu nakon čega su blokirali saobraćaj na raskrsnici između Titove i Alipašine ulice

Stotinjak građana okupilo se i danas, kao i prethodnih dana, ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu nakon čega su blokirali saobraćaj na raskrsnici između Titove i Alipašine ulice, javlja Anadolu Agency (AA).

Među okupljenim demonstrantima su uglavnom starije osobe, penzioneri, bivši logoraši i nezaposlene osobe.

Oni nose transparente na kojima piše: “30 godina radi pa umri od gladi”, “Narod koji kukavički šuti sam sebi je neprijatelj”, “Izađimo na proteste, zaustavimo bijedu” te pištaljkama iskazuju svoje nezadovoljstvo.

Demonstranti su danas priredili neuobičajen događaj, kako kažu, sahranu za bh. političare.

U Titovoj ulici su položili vijence i cvijeće za bh. političare koji su, kako kažu demonstranti, ovu zemlju i doveli do bankrota.

“Danas se radujemo. Doživjeli smo dan koji smo čekali. Radujem se ovoj sahrani našim političarima”, pojasnila je Jasminka Čengić-Smajić.

“Ovdje sam da izrazim svoje nezadovoljstvo zbog svega ovoga ali i bunt što nas je ovako malo. Narod koji kukavički šuti je sam sebi neprjatelj”, kazao je demonstrant Avdo Milić.

Kako kaže, svojim transparentom želi da pokrene neke ljude, da izađu i pridruže se demonstracijama.

Jedna demonstrantkinja kazala je da se mali broj građana odaziva protestima jer su dobili prijetnje da se ne smiju pridružiti protestima.

“Ja sam izašla da podržim proteste ali mirnim putem”, kazala je ona.

Blizu 100 građana okupilo se i danas ispred zgrade Predsjedništva BiH na mirnim protestima, kako bi, kao i prethodnih 26 dana, iskazali svoje nezadovoljstvo aktuelnom vlašću i stanjem u državi.

Na protestima danasu su mahom stariji demonstrani, među kojima su mnogi nezaposleni bivši radnici.

Demonstranti su za sutra najavili Plenum građana i građanki Sarajeva ali lokaciju nisu mogli potvrditi.

Foto: Klix.ba

tačno.net
Autor 3.3.2014. u 12:58