Dennis Gratz: Na vlasti je većina koja ne poštuje ni građane ni državu

tačno.net
Autor 1.4.2015. u 10:27

Dennis Gratz: Na vlasti je većina koja ne poštuje ni građane ni državu

Naša stranka smatra da nepovjerenje iskazano danas između navodnih koalicionih partnera DFŽK-SDA-HDZBiH, najbolje pokazuje stepen neozbiljnosti i nepripremljenosti ovih političkih stranaka da zajednički rade na promjenama u zemlji. Na tom tragu danas je bilo i obraćanje Dennisa Gratza, zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije.

“Ovo što gospodin Novalić priča zvuči sjajno, međutim nijedna njegova rečenica nema uporišta u budžetu, a neće biti prvi put da od ministara i premijera iz stranke SDA čujemo sjajne programe, a da se kasnije ne ostvari ni jedan. Budžet je sastavljala stara Vlada. Trošit će ga nova. I to je, između ostalog, rezultat poražavajućeg, destruktivnog djelovanja stranaka koje čine novu federalnu i državnu vlast, tj. vlast u onim kantonima u kojima su se uspjeli sravniti interesi pojedinaca s političkim interesima njihovih rukovodstava. O građankama i građanima – niko ne vodi računa,” rekao je Gratz.

“Ne poštujete vi, gospodo, ni građane, ni državu. Da poštujete, ne biste prilikom formiranja ove Vlade, zakazivanja naših sjednica i izglašavanja budžeta prekršili niz zakona, propisa i dogovora. Da poštujete, ne biste nastavili sa podrškom osuđenim ratnim zločincima, kao što to čine kolegice i kolege iz HDZ-a. Da poštujete, ne biste nastavili zapošljavati i uhljebljavati svoje kadrove mimo svih propisa kao što to čine kolegice i kolege iz SDA. Da poštujete, ne biste, dragi članovi iz DF-a, ostali nijemi na pozive vašeg koalicionog partnera da vaš član Aleksandar Remetić promijeni etničku pripadnost,” rekao je u svom govoru Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije.

tačno.net
Autor 1.4.2015. u 10:27