Dennis Gratz zakazao Treći kongres Naše stranke za 16. maj

tačno.net
Autor 23.2.2015. u 15:31

Dennis Gratz zakazao Treći kongres Naše stranke za 16. maj

U skladu sa statutarnim obavezama, predsjednik Naše stranke Dennis Gratz je donio odluku o sazivanju Trećeg kongresa Naše stranke u kojoj je imenovan Odbor za organizaciju, a 16. maja potvrđen kao datum održavanja.

”Na proljeće ističe četiri godine našeg mandata i smatram da rukovodstvo Naše stranke, može raditi samo uz legitimitet koji mu daju Statut i Kongres Naše stranke. Mi poštujemo demokratske principe za koje se i u javnosti zalažemo, i došlo je vrijeme da članovi Naše stranke opet biraju predsjednika i ostatak rukovodstva”, kazao je Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke.

”O trenutnom rukovodstvu mogu samo reći da čistog obraza izlazimo pred Kongres i da s radošću čekamo datum njegovog održavanja. Preuzeli smo stranku kad je bila u jako teškoj situaciji 2011, a sada je jača nego ikad u svojoj historiji. Finansijski smo se konsolidirali, poslujemo u skladu sa svim zakonima i transparentno, napravili smo na posljednjim izborima najbolji rezultat od osnivanja stranke  i, što je najvažnije, kontinuirano rastemo kako što se tiče povjerenja građana, tako i što se tiče broja članova i širenja lokalnih organizacija”, dodao je Gratz.

“Za sve što smo napravili se moram zahvaliti članicama i članovima Naše stranke koji su nesebično davali i nastavljaju davati sve od sebe za stranku, ne tražeći ništa zauzvrat. Oni su razlog što ćemo nastaviti rasti i garant sigurne budućnosti Naše stranke”, zaključio je Gratz.

tačno.net
Autor 23.2.2015. u 15:31

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija