#DevelopersArena, velika programerska konferencija u julu u HUB387

tačno.net
Autor 18.6.2014. u 10:08

#DevelopersArena, velika programerska konferencija u julu u HUB387

U Sarajevskom HUB387 u saradnji sa Bizoo akceleratorom 12. Jula će biti održana cjelodnevna programerska konferencija pod nazivom #DevelopersArena.

“Danas u IT-iju tehnologijie i trendovi se mijenjaju previše brzo. Događaji poput #DevelopersArena su instrumentalni za unapređenje i jačanje lokalnog IT segmenta” kaže je Edin Saracevic, osnivač HUB387.

Događaj pod nazivom #DevelopersArena će ponuditi raznolik program od individualnih prezentacija pa do panel diskusija. Cilj je razmjena iskustva u lokalnoj “developer” sceni. Pričat ćemo o gorućim temama unutar lokalnog IT ekosistema, novim trendovima u IT svijetu, kao i razmijeniti praktična iskustva iz programerske sfere. Želimo 12. Jula okupiti najeminentnije lokalne i regionalne stručnjake sa ciljem otvaranja novih vidova komunikacije i razmjene iskustava u programerskoj zajednici.

“Tokom samog događaja prisutni će imati priliku da saznaju o najaktuelnijim temama, čuju mišljenja i iskustva eminentnih stručnjaka iz industrije i prisustvuju panel diskusijama sa probranim temama” – kaže Kenan Salihbegović evangelista HUB387.

Jednodnevni događaj će biti otvorenog tipa, kotizacija je besplatna uz obaveznu registraciju na događaj putem interneta preko HUB387.

Više informacija o #DevelopersAreni možete da dobijete na www.hub387.com!

HUB387, domaćin ovog događaja, je prvi tehnološki park u centru Sarajeva. Od jeseni 2013, kada je otvoren, postao je dom za više od 16 IT kompanija. Koncept HUB387 je snaženje regionalne IT komune s ciljem izgradnje potentnijeg IT ekosistema, pospješujući saradnju, inkubaciju i brzi transfer znanja, kao i stvaranje klime koja ohrabruje inovacije i poduzetništvo.

Business Innovation Zoo je startup akcelerator i organizator startup događaja sa rasprostranjenom mrežom lokalnih i internacionalnih mentora i anđela-investitora, koji se nalazi u Sarajevu, BiH. Naša vizija je da pomognemo izgraditi i razviti održivi startup ekosistem. Nudimo resurse, znanje, moderne i vrhunske mentore i pristup najnovijoj tehnologiji.HU

Više informacija o HUB387 i NEST71 možete naći na www.hub387.comwww.nest71.com

tačno.net
Autor 18.6.2014. u 10:08