DODIJELJENE NAGRADE NA PRVOM VIVA FILM FESTIVALU

tačno.net
Autor 1.6.2015. u 11:03

DODIJELJENE NAGRADE NA PRVOM VIVA FILM FESTIVALU

Na završnoj večeri prvog  VIVA Film festivala, proglašeni su najbolji filmovi u sve tri kategorije i dodjeljene nagrade.

Grand Prix za najbolje filmsko ostvarenje, prikazano na prvom VIVA Film festivalu osvojio je autor Cyrille Cornu sa Madagaskara, za film Baobabi između kopna i mora.

Treću nagradu, bronzano drvo, u kategoriji najbolji religijski film, osvojila su dva autora: Hasan Arnautović iz Bosne i Hercegovine za film Mehmedova crkva i Davor Borić, autor iz Hrvatske za film O dični Sveti Nikola.

Drugu nagradu, srebreno drvo, u istoj kategoriji, dobio je film Za Sarinu ljubav, francuskog autora Frederic a Cofmana.

Prvu nagradu, zlatno drvo, za najbolji religijski film na prvom VIVA Film festivalu, osvojila je Paola Onet iz Rumunije za film, Kako vam se sviđa.

U kategoriji ekologija, treću nagradu za najbolji ekološki film bronzani leptir, osvojio je film Aladin i čarobna kanta, autora Žikice Jovanovića iz Srbije.

Drugu nagradu, srebreni leptir, osvojio je film Strast zlata i vatre, autora Sebastiena Pinsa iz Belgije.

Prvu nagradu, zlatni leptir za najbolji ekološki film na prvom VIVA Film festivalu, osvojio je film Granice zemlje, španskog autora Andoni Sangaleyja.

U kategoriji najbolji turistički film, treću nagradu, bronzana klapa, osvojio je film U stepama Kalmjakije, autora Rumiana Angelakova iz Bugarske.

Drugu nagradu, srebrena klapa, pripala je autoru iz Španije za film Arde Lucus.

Prva nagrada u kategoriji turistički film, zlatna klapa, pripala je Michaelu Schlambergeru za film Glečer i alpske legende.

Specijalne nagrade direkcija Festivala dodijelila je filmovima:

  1. Kamen drevnog snevača II, autora Nebijše Ilića iz Srbije.
  2. Istorija kebaba, autora Özgür Deniz Baruta iz Turske.
  3. Plavi kanal, autorice Briggite Badler iz Francuske.

 Osnivač i organizator Festivala je Udruženje VIVA iz Sarajeva, a povod za njegovu organizaciju su bila pitanja suživota i sve aktuelnije pitanje biološkog opstanka na planeti.

Na konkurs za prvi VIVA Film festival prijavilo se 420 autora sa svih kontinenata, iz 65 zemalja svijeta. U zvaničnoj selekciji u tri festivalska dana, u BKC-u Sarajevo, Javnoj ustanovi Dom za kulturu Kakanj i Staroj crkvi Vareš, prikazanoje 99 filmova, po 33 iz sve tri kategorije: religija, ekologija i turizam.

Tagovi:
tačno.net
Autor 1.6.2015. u 11:03

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija