Drugi dan Otvorenog univerziteta

tačno.net
Autor 28.11.2014. u 12:20

Drugi dan Otvorenog univerziteta

Drugi Otvoreni univerzitet počeo je s radom 27. novembra 2014. u 18h otvaranjem izložbe fotografija Velije Hasanbegovića “Bunt”.

I ove godine, Otvoreni univerzitet će okupiti domaće, regionalne i međunarodne autore, stručnjake, mislioce, univerzitetske profesore, književnike, novinare i aktiviste. Pozivamo vas da svojim prisustvom i izvještavanjem o aktivnostima Otvorenog univerziteta pridonesete ovoj platformi za promociju dijaloga, debate, društvenog angažmana i interaktivnog obrazovanja. Namjera nam je otvoriti teme nedovoljno prisutne u našem društvu, uključujući, između ostalog, odnos direktne i reprezentativne demokratije, nove društvene pokrete, pitanja roda, seksualnosti i društvene emancipacije, odnos prema nasljeđu Jugoslavije kao i prema 25 godina tzv. tranzicije,  stanje i krizu Evropske unije, mjere štednje i problem duga, kao i alternative kapitalističkom ekonomskom sistemu.

Učesnici drugog Otvorenog univerziteta u Sarajevu su Costas Douzinas, Nina Power, Renata Salecl, Aleš Debeljak, Oliver Frljić, Vikor Ivančić, Cirila Toplak, Ed Vulliamy, Adriana Zaharijević, Danijela Majstorović, Nebojša Jovanović, Marta Popivoda, Asim Mujkić, Boris Kanzleiter, Franc Trček, Srećko Horvat, Eric Toussaint, Luka Mesec, Damir Arsenijević, Filip Balunović, Ahmed Burić, Aleksandar Trifunović, Senadin Musabegović, Zoran Ivančić i Ines Tanović. 

Ulaz na sve događaje Otvorenog univerziteta je besplatan. Svi događaji će biti dostupni i na našem YouTube kanalu.

Organizacijski i programski tim Otvorenog univerziteta,

Dino Abazović, Igor Štiks, Dinko Sijerčić i Nidžara Ahmetašević

Drugog dana Otvorenog univerziteta govoriće se o tome šta je novo u novim društvenim pokretima, emancipaciji, rodu i društvu…

Drugog dana Otvorenog univerziteta govoriće se o tome šta je novo u novim društvenim pokretima, emancipaciji, rodu i društvu, a Damir Arsenijević i Nina Power će razgovarati na temu “Protiv jednodimenzionalne/og žene/čovjeka”. Program počinje u 17 sati u SARTRu.

Sve programe možete pratiti i uživo na www.uzivo.ba

tačno.net
Autor 28.11.2014. u 12:20