Emir Suljagić o Lagumdžiji: Usporediti mene sa Vojislavom Šešeljom može samo karakter koji je odavno izgubio moralni kompas

tačno.net
Autor 25.3.2014. u 09:52

Emir Suljagić o Lagumdžiji: Usporediti mene sa Vojislavom Šešeljom može samo karakter koji je odavno izgubio moralni kompas

Prenosimo vam reakciju Emira Suljagića  na gostovanje Zlatka Lagumdžije u emisiji “Pošteno”

Nakon što me predsjednik SPD-a Zlatko Lagumdžija u emisiji „Pošteno“ 24. marta na Federalnoj televiziji usporedio sa Vojislavom Šešeljom, molim Vas objavite izjavu koju ne dajem kao koordinator građanske koalicije Prvi mart, nego u svoje lično ime:

U vrijeme kada su Šešeljevci, u maju 1992. godine, u Novoj Kasabi strijeljali moju porodicu, Zlatko Lagumdžija je još uvijek imao otvorena vrata i objavljivao u beogradskoj Politici. Usporediti mene sa Vojislavom Šešeljom može samo karakter koji je odavno izgubio moralni kompas, kao što je u Lagumdžijinom slučaju očigledno.

Ne žalim ni za čim, ponajmanje što sam napustio SDP nakon što sam prozreo da je Lagumdžija slagao i mene i moje prijatelje koji su u SDP ušli da bi tražili i od naroda dobili mandat da mijenjaju ovu zemlju, a ne da sa njim kradu narodne pare. Žalim jedino što sam sve izgubio za zemlju u kojoj silnik kao što je on može na moj račun iznositi ovakve uvrede. Žalim zbog toga što su moj otac i drugi članovi moje familije dali svoje živote za njegovo pravo da mene ovako jadno vrijeđa.

Za ovu zemlju sam dao sve što sam imao da dam. Lagumdžija je za to vrijeme od anonimusa iz Računskog centra Saveza komunista BiH postao ugledni naučnik čija se imovina proteklih dvadeset godina razmnožavala jednoćelijskom diobom.

Ukratko, dok su najbolji sinovi ove zemlje ginuli braneći je, duhovna fukara kakva je Zlatko Lagumdžija je preuzela bank i drži ga već skoro dvije decenije. Ali, neće još dugo, to je sasvim sigurno.

tačno.net
Autor 25.3.2014. u 09:52

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija