Film “FATA” Vedrana Drljevića na kanalu YouTube

tačno.net
Autor/ica 12.9.2016. u 09:44

Film “FATA” Vedrana Drljevića na kanalu YouTube

Dokumentarni film “Fata”, koji je premijeru doživio 16. augusta 2016. Godine na Sarajevo Film Festivalu, u sklopu BH Filma, od danas je dostupan i široj publici putem YouTube kanala Live 387 i facebook stranice Live387.

Riječ je o filmu koji kroz priču nekoliko sagovornika prati život Fate, dugogodišnje navijačice Fudbalskog kluba Željezničar, koja kroz život prolazi uz zdravstvene poteškoće.

“Film Fata je topla ljudska priča koja govori o jedinstvenoj vrsti ljubavi. Fata je imala težak život i bila je uskraćena za mnoga dobra koja mi imamo u svakodnevnim životima. Ipak, zadovoljstvo je našla u Želji i to je ljubav koja se ne može opisati riječima. Ta ljubav je uzvraćena i zbog toga sam odlučio snimiti film”, kazao je autor filma Vedran Drljević.

O tome kakva je Fata osoba govorile igračke i trenerske legende grada Sarajeva ali i njeni prijatelji kao što su Mišo Smajlović, Husref Musemić, Milomir Odović, Hadis Zubanović, Mahmutović Adnan, Bulend Biščević, te Fatin brat Ismet Lagumdžija.

Na filmu su pored Drljevića još radili Adis Hurem, Samir Cacan i Dževad Arnautović, dok muziku potpisuju Šehsudin Osmanović i bend Man Down.

Drljević ističe i to kako je film snimljen uz nesebičnu podršku Fudbalskog kluba Željezničar 1921 TV.

https://www.youtube.com/watch?v=hQMNleZGCtQ

O autoru: Vedran Drljević je rođen 1984. Godine u Sarajevu. Fakultet političkih nauka završio je 2009. godine, a kao novinar je radio za nekoliko sarajevskih listova, web portala i TV stanica.

tačno.net
Autor/ica 12.9.2016. u 09:44