Forum mladih SDP BiH: Svaki grad u BiH je imao svog Boška i Admiru

tačno.net
Autor 18.5.2013. u 16:43

Forum mladih SDP BiH: Svaki grad u BiH je imao svog Boška i Admiru

Forum mladih SDP BiH odao je počast sarajevskom “Romeu i Juliji”: Admiri Ismić i Bošku Bati Brkiću koji su ubijeni 1993. godine kada su pokušali otići iz opkoljenog Sarajeva.

Čitav svijet je objavio tragičnu sarajevsku priču o Admiri Ismić i Bošku Bati Brkiću koji su ubijeni kada su 18. maja 1993. godine pokušali otići iz opkoljenog grada. Sarajevski “Romeo i Julija” spremali su se za vjenčanje, ne znajući da se Sarajevu i Bosni i Hercegovini sprema zlo. Pomračenim umovima je smetao svako ko je drugačiji od njih, a Admira i Boško nisu mogli, nisu željeli da ulaze u lavirinte mržnje. Voljeli su se i mislili su da ljubav može pobijediti sve.

Članovi Foruma mladih SDP BiH Kantona Sarajevo ovim činom odali su počast jednoj velikoj ljubavi, simbolu zajedništva svih građana i naroda u Bosni i Hercegovini.

“Ideja zajedništva, prevazilaženje nacionalne netrpeljivosti i svijest da možemo i trebamo biti jači od mržnje i predrasuda, važni su razlozi zašto smo članovi Foruma mladih SDP-a. Mi ne želimo zaboraviti Boška i Admiru, želimo da njihova smrt bude vječna opomena svima koji prizivaju rušenje i razaranje Bosne i Hercegovine, a njihova ljubav da bude snaga svima nama koji gradimo Bosnu i Hercegovinu kao zemlju mira i tolerancije.”, rekao je Elvis Hadžić, predsjednik Foruma mladih Ilidža.

Boško i Admira su simbol ljubavi, a njihova smrt je sinonim za rat u Bosni i Hercegovini. Za njihovu smrt znamo, njihova zagrljena mrtva tijela niko nikada neće zaboraviti, ali budimo sigurni da je svaki grad u Bosni i Hercegovini, u vihoru rata, imao svog Boška i svoju Admiru.

tačno.net
Autor 18.5.2013. u 16:43