Forum mladih SDP poziva sve političke podmlatke na zajedničku radnu akciju!

tačno.net
Autor/ica 7.11.2013. u 14:08

Forum mladih SDP poziva sve političke podmlatke na zajedničku radnu akciju!

Povodom 67. godišnjice omladinske radne akcije izgradnje pruge Brčko-Banovići Forum mladih SDP BiH poziva sve mlade ljude u Bosni i Hercegovini, a posebno političke podmlatke, da umjesto sukoba i svađa zajednički počnemo graditi bosanskohercegovačko društvo kao društvo tolerancije, mira i suživota.

Prije 67 godina završena je željeznička pruga Brčko-Banovići. Izgradnja 92 kilometara pruge trajala je nešto više od šest mjeseci, a ono što je interesantno je to da je prugu gradilo 60.000 omladinaca, pokretanih idejom o zajedničkoj budućnosti i prije svega pokretani ljubavlju prema svojoj domovini.

Forum mladih SDP BiH je svjestan činjenice da su se društvene i političke prilike nakon 67 godina znatno izmjenile, ali smatramo da izgradnja ove pruge, kao i koncept omladinskih radnih akcija može biti inspiracija i sadašnjim generacijama za brži društveni i materijalni razvoj Bosne i Hercegovine.

Ovim putem Forum mladih SDP BiH poziva sve mlade ljude u Bosni i Hercegovini, a posebno političke podmlatke, da umjesto sukoba i svađa zajednički počnemo graditi bosanskohercegovačko društvo kao društvo tolerancije, mira i suživota. Vrijeme je da se mladi ljudi, bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu i etničku pripadnost okrenu budućnosti i zajedničkim snagama krenu ka razvoju i obnovi društva u kojem će biti mjesta za sve narode i građane Bosne i Hercegovine!

Predstavnici Foruma mladih SDP BiH pozivaju predstavnike svih političkih podmladaka i udruženja građana da sjednu za sto i dogovore konkretne zajedničke aktivnosti i akcije u bilo kojem gradu, opštini ili selu u Bosni i Hercegovini.

 tačno.net
Autor/ica 7.11.2013. u 14:08