GLAMOČAK I DORIĆ OSVOJILI NOVE NAGRADE ZA «BRAŠNO U VENAMA»

tačno.net
Autor 9.11.2015. u 18:35

GLAMOČAK I DORIĆ OSVOJILI NOVE NAGRADE ZA «BRAŠNO U VENAMA»

Na XII „Međunarodnom festivalu glumca“ u Nikšiću koji je završen ovog vikenda, jednoglasnim odlukama žirija Grand prix za najbolju mušku ulogu pripao je Admiru Glamočaku za ulogu Igora, dok je Grand prix za najbolju epizodnu žensku ulogu osvojila Kaća Dorić za tumačenje uloge Nadije u predstavi «Brašno u venama» koju su zajedno koproducirali Sarajevski ratni teatar – SARTR i Internacionalni teatarski festival MESS – Scena MESS. Sa ove dvije nagrade, predstava koju je režirao Boris Liješević prema tekstu Igora Štiksa najuspješnija je predstava ovogodišnjeg Međunarodnog festivala glumca u Nikšiću.

Podsjećamo, na jubilarnom 55. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS «Brašno u venama» osvojilo je nekoliko priznanja, od kojih je zanimljivo da je Kaća Dorić već osvojila Zlatni lovorov vijenac za najbolju glumicu, dok je i sam autor Igor Štiks nagrađen Zlatnim lovorovim vijencem za najbolji dramski tekst Balkan (Con)Text, a predstava u cjelini je nagrađena i od magazina Dani njihovom nagradom «Hrabri novi svijet».

Ova predstava svoje učešće na festivalima nastavlja i na 32. Kazališnim susretima u Brčkom koji počinju 19. novembra, 2015. Sarajevska publika ima priliku pogledati ovu predstavu prije gostovanja u Brčkom u utorak 17. novembra u 20 sati na sceni SARTR-a. Pored nagrađenih Admira Glamočaka i Kaće Dorić, uloge u predstavi tumače i Miodrag Miki Trifunov, Izudin Bajrović, Selma Alispahić, Jasenko Pašić.

tačno.net
Autor 9.11.2015. u 18:35

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija