Gojer: Prekinuti diplomatske odnose sa svim zemljama koje su bile protiv rezolucije o Srebrenici

Gradimir Gojer
Autor 9.7.2015. u 10:51

Gojer: Prekinuti diplomatske odnose sa svim zemljama koje su bile protiv rezolucije o Srebrenici

Piše: Gradimir Gojer

Sramno, čovjeka nedostojno, ratno-huškačko ponašanje Rusije u Ujedinjenim Narodima pokazuje svu bešćutnost režima Vladimira Putina prema tisućama žrtava genocida u Srebrenici.

Države koje su u UN-u bile suzdržane kod glasovanja o rezoluciji o Srebrenici zaslužuju osim bh. prezira žurnu akciju bh. diplomacije i Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Najmanja mjera solidariziranja sa Srebreničanima u ovom trenutku je žuran prekid diplomatskih veza i svih drugih odnosa sa onima koji su spriječili donošenje rezolucije o Srebrenici. Izjava Aleksandra Vučića da je dobio uvjeravanja da rezolucija o Srebrenici neće proći u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda zaslužuje samo jedno: da mu Predsjedništvo BiH otkaže gostoprimstvo prilikom njegove namjere da prisustvuje dženazi nevinih Srebreničana u Potočarima. Ako se to ne desi znači da su Srebreničani ostavljeni i od Predsjedništva BiH.

Rusija je danas u UN pokazala i demonstrirala fašizam i svrstala se na stranu fašista, čime je pljunula na svoj doprinos antifašističkoj borbi u Drugom svjetskom ratu.

Gradimir Gojer
Autor 9.7.2015. u 10:51