Građanski savez: prodaja, podjela i zaduženja su jedini rezultat vlasti

tačno.net
Autor 31.7.2016. u 12:55

Građanski savez: prodaja, podjela i zaduženja su jedini rezultat vlasti

Građanski savez (GS) smatra da je trenutna vladajuća koalicija najneuspješnija u zadnjih 20 godina. Jedino po čemu će se pamtiti ovaj period će biti povećanje zaduženja i akciza, nepromišljena rasprodaja državnog srebra i podjela Federacije BiH na hrvatski i bošnjački dio.

Ovo je jedina koalicija u istoriji BiH koja je u stanju da istovremeno povećava akcize na gorivo i pivo, a da ne zna objasniti zašto je izgradnja autoputeva gotovo zaustavljena? Od obećanja o stotinu hiljada novih radnih mjesta su građani dobili samo nove oglase za zapošljavanja stranačkih aktivista SDA i HDZ u državne institucije i preduzeća.

Sadašnja vlast je uspjela da propusti istorijsku, možda i posljednju, šansu za iskorak u EU i NATO integracijama. Umjesto integracija u NATO i EU, dobili smo prelijevanje sukoba dvije frakcije vladajuće politike iz Turske na Bosnu i Hercegovinu.

Mi u Građanskom savezu smatramo da život ne čeka i zato pozivamo sve građane da podrže naš program radikalnih promjena na lokalnom nivou.

tačno.net
Autor 31.7.2016. u 12:55

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija