GRAĐANSKI SAVEZ TRAŽI OSTAVKE GRADONAČELNIKA KOMŠIĆA I DOGRADONAČELNIKA ČOVIĆA I SKAKE

tačno.net
Autor 30.5.2016. u 18:44

GRAĐANSKI SAVEZ TRAŽI OSTAVKE GRADONAČELNIKA KOMŠIĆA I DOGRADONAČELNIKA ČOVIĆA I SKAKE

Građanski savez Bosne i Hercegovine oštro osuđuje slugansko ponašanje gradskih vlasti Grada Sarajeva koje su dozvolile da se na objektu koji je pod njihovom direktnom ingerencijom, pokrije ploča na kojoj je jasno navedeno ko i kada je granatirao i zapalio Gradsku vijećnicu kako bi se udovoljlio hiru i egu još uvijek aktuelnog četničkog vojovode, koji trenutno obnaša funkciju predsjednika Republike Srbije.

Svjesni bitnosti razvoja dobrosusjedskih odnosa te važnosti dubljih ekonomskih relacija sa zemljama našeg okruženja, Građasnki savez podržava organizaciju foruma, kongresa i konferencija koje će osnažiti i povezati privredu kako BiH tako i regiona, ali i rezolutno odbija da se kroz prizmu regionalne saradnje denuncira, omalovažava i prekraja recentna historija Bosne i Hercegovine i njenog glavnog grada.

Ovim je po ko zna koji put potvrđena traljavost i neodgovornost gospodina Ive Komšića u obnašanju funkcije gradonačelnika kojem su se u pridružili i dogradonačelnici dr. Ranko Čović i Abdulah Sakaka, koji su uprkos svojim protokolarnim funkcijama trebali stati u zaštitu digniteta grada na čijem čelu formalno stoje i iz čijeg budžeta dobijaju plate.

Građanski savez smatra da bi navedeni nosioci funkcija sami trebali odstupiti sa mjesta gradskih čelnika jer su ovim besramnim činom izašli u susret istim onim koji tokom agresije sa okolnih brda ispaljiavali granate na sarajevsku Vijećnicu, te uništili neprocjenjivu građu koja je sastvani dio našeg bosanskohercegovačkog identiteta.

U suprotnom, pozivamo Gradsko vijeće da se odredi prema SDP-ovom gradonačelniku i SDA-ovim dogradonačelnicima da li su nakon ovog čina vjerodostojni u obavljanju funkcija na koje ih je Gradsko vijeće izabralo.

tačno.net
Autor 30.5.2016. u 18:44