Gradimir Gojer: Nesreća i katastrofa koja je zadesila Državu BiH pokazale su minornost državnih kompetencija

tačno.net
Autor 20.5.2014. u 09:01

Gradimir Gojer: Nesreća i katastrofa koja je zadesila Državu BiH pokazale su minornost državnih kompetencija

PITA LI SE, UOPĆE U OVOJ DRŽAVI IZAŠTA PREDSJEDNIŠTVO BiH I VIJEĆE MINISTARA BiH!!!

 Piše: Gradimir Gojer

Možda će netko kazati da je sporedna stvar, da je nevažna stvar, to: tko je proglasio izvanredno stanje u Državi BiH??!!

Činjenice govore sljedeće, u povodu elementarnih nepogoda i katastrofe koja je zadesila oba bosanskohercegovačka entiteta, odnosno naseobine koje im pripadaju, entitetske vlade: Vlada Republike Srpske, i Vlada Federacije BiH, na svojim zasjedanjima proglasili su izvanredna stanja??!

Država BiH, odnosno njeni organi, jednostavno, i ovoga puta negira samu sebe, Vijeće ministara BiH i Predsjedništvo BiH praktično dokazuju da Država BiH ne postoji???!

Jer da ona stvarno postoji i funkcionira valjda bi Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH, bar u funkciji Vrhovnog zapovjednika Oružanih snag BiH proglašavalo ovako značajne i posljedične akte za teritoriju cijele Države BiH!!!

I ova nesreća i katastrofa koja je zadesila Državu BiH pokazale su minornost državnih kompetencija onih koji obnašaju funkcije na čelu Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH, kada za to, objektivno i imaju pokriće u Ustavu BiH.poplave

Naš je narod davno kazao ne čini čovjeka stolica na kojoj sjedi, već značaj stolici daje čovjek koji na njoj sjedi!

Tragično je da je i u situacijama u kojima bi Država morala funkcionirati u punom kapacitetu bitne odluke donose entiteti…

To samo pokazuje da se uz mirno promatranje gosp. Incka i Sorensena i dalje permanentno rastače državno-pravno biće Države BiH???!!!

 

 


tačno.net
Autor 20.5.2014. u 09:01

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija