Gradimir Gojer: Psihijatri da odrede sastav Predsjedništva BiH!

tačno.net
Autor 8.6.2014. u 21:36

Izdvajamo

  • U povodu predstojećih općih izbora u Bosni i Hercegovini, već u sadašnjoj fazi, dakle prije ikakovog izravnog angažiranja pojedinih kandidata za visoke pozicije članova Predsjedništva BiH može se primjetiti nevjerojatna doza nelogičnih rezoniranja!? Slijedom takve situacije imam potrebu javno sugerirati članovima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da formira ekspertni psihijatrijski tim koji će im dostavljati relevantne dokaze o sposobnosti kandidata za obnašanje najviših funkcija u državi, kao i da ta vještačenja SIP javno obznani biračkom tijelu!

Povezani članci

Gradimir Gojer: Psihijatri da odrede sastav Predsjedništva BiH!

U povodu predstojećih općih izbora u Bosni i Hercegovini, već u sadašnjoj fazi, dakle prije ikakovog izravnog angažiranja pojedinih kandidata za visoke pozicije članova Predsjedništva BiH može se primjetiti nevjerojatna doza nelogičnih rezoniranja!? Slijedom takve situacije imam potrebu javno sugerirati članovima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da formira ekspertni psihijatrijski tim koji će im dostavljati relevantne dokaze o sposobnosti kandidata za obnašanje najviših funkcija u državi, kao i da ta vještačenja SIP javno obznani biračkom tijelu!

Ovakva mjera je neophodna predostrožnost, jer članovi Predsjedištva BiH imaju i na simboličkoj, ali i na stvarnosnoj ravni, ne samo iznimnu ulogu kako prema inozemnom faktoru, nego još i više u snaženju domoljubnog refleksa, vjere u Državu BiH i stvaranja optimističkog ozračja za budućnost ove zemlje.

Neprihvatanje ovakve inicijative značilo bi favoriziranje potencijalnih, potpuno neadekvatnih logiciranja članova Predsjedništva kad su u pitanju najkrupnije odluke o međunarodnoj poziciji države BiH, o pitanjima obrane i o pitanjima suštinskih međunacionalnih odnosa.

Za ovu tezu imam uporište u poslednjim potpuno neadekvatnim djelovanjima državnog vrha kada je u pitanju tragedija ogromnih razmejra izazvanih poslednjim poplavama. Postupci Predsjedništva u toj situaciji bili su plod nasumičnog i šizofrenog djelovanja u situaciji koja traži apsolutnu ozbiljnost, psihičku stabilnost i potpuno mirno rasuđivanje.

Sarajevo, 8.06.2014.

Gradimir Gojer, dopredsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu

tačno.net
Autor 8.6.2014. u 21:36