GRAS u štrajku, grad paralisan

tačno.net
Autor 3.4.2013. u 08:27

Gradski prijevoz u Sarajevu u srijedu ujutro je obustavljen. Radnici GRAS-a su se u utorak uveče okupili u krugu preduzeća nezadovoljni što im nisu isplaćene plate za februar, ali i uslovima rada. Šemsudin Padžo jedan od radnika koji sudjeluje u štrajku, navodi kako su svi vozači odlučili da ne voze.

“Zbog njihove iscrpljenosti i premorenosti i svega što se dešava u Javnom gradskom preduzeću – neuplaćivanje februarske plate i neuplaćivanje rata kredita. Iako možemo ovjeriti zdravstvenu knjižicu to još nije posve riješeno i može se dogoditi da nećemo moći otići doktoru”, navodi Padžo.

Sindikat se ogradio od ovakvog djelovanja uz napomenu da je štrajk najavljen  za 17. april. Radnicima Grasa u utorak uveče se obratio i resorni kantonalni ministar Jusuf Bubica koji je kazao da oni koji obustave saobraćaj za to moraju snositi i odgovornost.

“Nisu dobili subvenciju za mart, a sad je april. Oni, dakle, ne mogu ni da prenoće od momenta kada ispostave račun. Obustave saobraćaja ne bi smjelo biti i ako neko želi da radi nešto na svoju ruku i mimo zakona on mora da preuzme i odgovornost”, kaže Bubica.

Razgovori uprave GRAS-a, resornog ministra i radnika su u toku.

RSE

tačno.net
Autor 3.4.2013. u 08:27